Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

28 augustus 2009

Jeugdcriminaliteit nam voorbije veertig jaar af

Dat stond o.m. in de Gazet Van Antwerpen :
Als het niet zo erg was kon ik er eens mee lachen.Nog maar deze laatste weken heeft de politie niets ondernomen tegen wel honderd criminele jongeren die in bendes de straat terroriseren, auto's in brand steken, etalages aan diggelen gooien.Tja als men ze niet eens meer durft oppakken dan zal de jongerencriminaliteit ook dalen. Maar de grote schuldige is het vertikaal klasseren van feiten, het vervalsen van de statistieken, en de burger die het beu wordt aangifte te doen. Wie maakt eigenlijk die statistieken en wie levert het materiaal daarvoor?
Hoe dom denken ze wel dat we zijn??
Een jongen van 15 van een zeer plichtsgetrouw en voorbeeldig gezin werd onlangs nog beboet omdat zijn achterlicht kapot was doordat een aantal allochtone jongeren zijn fiets hadden gevandaliseerd. Hij durfde niets ondernemen en ook geen klacht te gaan indienen uit angst voor wraak. Tja zo blijven de statistieken proper en kan de krant nonsen blijven drukken.
De multicullers en poco's zullen daar heel blij mee zijn.
Ik niet!

Geen opmerkingen: