Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

20 augustus 2009

Minister van Hopeloze Zaken Yves Leterme verkent de wereld

De eerste Guantanamogevangene komt eraan! ( nog voor de Beaujolais)
Minister van Hopeloze Zaken Yves Leterme gaat enkele experts naar Guantanamo sturen, het Amerikaanse gevangeniskamp op Cuba. Zij moeten er de nodige voorbereidingen treffen voor de komst van een gewezen gedetineerde naar België. Onze floppolitici hadden dat beloofd aan Hussein Obama.
Leterme stuurt experts? Hebben we die dan, en nog wel meer dan één? Experts in wat?Een land dat vol islamfundamentalisten zit ( in de gevangenis en daarbuiten); en een staatsveiligheid heeft die moslimmoordenaars als Abdelkader Belliraj op de loonlijst zet of laat lopen (Erdal Fehriye), kan toch moeilijk expertise claimen.
Weer een profiteur erbij die nooit een baan gaat hebben, zijn familie zal laten overkomen en lekker zal profiteren van ons zweet.
Schuldig of onschuldig, stuur die gasten met hun Madrassadiploma terug naar Afganistan, dat is nu een democratie met heuse verkiezingen, beveiligd door de NATO.
Alleszins kan hij daar zonder moeite integreren, hij wordt er aanzien als een held of een martelaar en de volgende keer dat ze hem nog eens bij de Taliban vinden: gewoon doodschieten.

Ik protesteer hiermee formeel tegen de opvang of import van Guantanamogevangenen of andere lui uit achterlijke landen.

Geen opmerkingen: