Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

09 augustus 2009

Scoutsgroep aangevallen door tientallen jongeren in Brakel

De leiders van de scoutsgroep Kriko Sint-Niklaas zijn vrijdagnacht aangevallen door een groep van wel 30 jongeren met stokken. Twee van hen zijn vrijdagnacht naar het ziekenhuis gebracht. Ze zeiden niet te weten wataan de basis hiervan lag,de aanval uitlokte. De politie vo,nd geen spoor van de belagers.Burgemeester Herman De Croo heeft de aanval al "verontrustend" genoemd.
????
Waren het 30 'jongeren' zoals wij die uit de pocowoordenschat kennen, of waren de scouts 'vergeten' hun wiet te betalen die ze in hun vredespijp 's avonds bij het kampvuur roken?(is van ver te ruiken, maar gedoogd))
Een van beide zal het wel zijn. Geheugenverlies bij de scouts over de reden van de aanval zal wel selectief zijn en geveinsd, tenzij hun totemnaam 'Haas' is.
Trappen de politie, De Croo en de onderzoeksjournalisten daar in, of weten ze ook meer dan ze weten of konden te weten komen?
En zeg nu niet dat ze bij de scouts geen Wiet of zo roken, of dat 'jongeren ' zoiets niet doen, want dan krijgen jullie nogmaals de nobelprijs voor naiviteit.
Stoute jongeren!
http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid853978/scoutsgroep-aangevallen-door-tientallen-jongeren.aspx#
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=GOI2DJHSK
http://www.hln.be/hln/nl/3804/Belgie/video/detail/962100/Scouts-aangevallen-op-kamp.dhtml

Geen opmerkingen: