Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

06 augustus 2009

Wielertoerist sterft onder een pikdorser in Zuienkerke

Erg natuurlijk. Maar als je ziet hoe agressief de meeste wielertoeristen rijden is het verbazend dat er niet meer zware ongevallen plaatsvinden. Het fietspad wordt zelden gebruikt, en als ze het gebruiken moet iedereen wijken. Ze rijden 's avonds vaak zonder lichten, ze steken de baan over als een konijn, zonder kijken, ze rijden dikwijls op de linker rijstrook. Ze negeren straal verkeerslichten, rijden met velen naast elkaar waar dat niet mag enz.Ik vraag me af hoeveel van die overjaarse macho's er doping pakken om met de groep mee te kunnen. Veel meer dan je denkt, en dan zwijgen we nog van de alcohol.Ik dacht ook dat vanaf een aantal deelnemers er een volgwagen moest zijn?
Als er eens eentje sprint of demarrage op gang trekt, dan klikt het verstand op nul, en zie je halsbrekende en verkeersonveilige toeren. Zodra ze hun fietskledij aanhebben, kruipen ze in de huid van hun wieleridool, net zoals de kinderen Zorro spelen of Mega Mindie, en de kuddegeest versterkt dit nog vele malen.
Als auto's zo zouden rijden......?
Alleszins is hun verkeersgedrag geen voorbeeld voor de kinderen, hun kleinkinderen!
Wie doet er wat aan? ( niet populair hé!?)
http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid853269/wielertoerist-sterft-onder-pikdorser.aspx#

1 opmerking:

lieve zei

Ze zouden die wielertoeristen als straf eindeloze rondjes moeten laten rijden op besneeuwde, beijzelde en spekgladde wegen op een industrieterrein!