Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

22 oktober 2007

En de paljas van het jaar 2007 is....

Naast de ontelbare awards die elk jaar worden uitgereikt heb ik er nu ook een ingesteld.
namelijk die van "Paljas van het jaar"
Ik had deze poster al een tiental keren kunnen gebruiken sinds ik hem maakte eind maart van dit jaar.
Er zouden in Wallonië nog meer PS figuren in dit pak passen, maar geen enkele klopt
André Flahaut dit jaar.
De enigen die in de buurt komen zijn Freddy Thielemans (de burgemeester van Brussel), Michel Daerden ( de nummer 1 dronkelap van You Tube), Jean Claude Van Cauwenberghe (de sjoemelende burgemeester van Charleroi), of Patrick Janssens van de koekenstad van allah, of Laurette Onkelinckx ( u weet wel wie)
Voor deze laatste had evenwel een ander pak moeten gemaakt worden, misschien met een rokje, want haar maat had ik niet in mijn bibliotheek.
Het lijstje met kandidaten om uit te kiezen was nog veel langer, maar hoe meer ik er opnoem hoe misselijker ik word.


En de paljas van het jaar 2007 is geworden...... ANDRE FLAHAUT !!!Waarom heeft hij het pak van Paljas weer aangemeten gekregen?
Omdat hij als een goed socialist de burgers weer eens heeft opgelicht.
Alhoewel hij zich bezighoudt met de kleur van de knopen en het kuisproduct gebruikt door de kuisvrouwen wist hij niets van 200 miljoen Euro of meer die verdwenen zijn over de laatste jaren.
Nee, niet iets dat pas gebeurd is, maar al lang aansleept. Het was al die jaren ook de minister van begroting Freya van den Bossche of de minister van Financiën Didier Reynders niet opgevallen niettegenstaande regelmatige begrotingcontroles en ondanks alle specialisten op hun kabinetten.
Zou het kunnen dat de zaak kortelings dreigde te ontploffen in het gezicht van Freya, en dat papa Van den Bossche, zijn dochter als "groot" manager zijn dochter geadviseerd heeft dit gat in de schatkist te signaleren en te communiceren aan de "domme Belgen".
Ja, communiceren is belangrijker dan goed besturen en zuinig omspringen met ons geld.
Als het goed gecommuniceerd is kun je hier alles uitvreten en alles pikken of laten jatten.

Nu heeft de Paljas van het jaar zaterdag vanuit Kinshasa erkend dat zich "misschien een probleem van administratieve techniek" heeft voorgedaan op zijn departement."Blijkbaar zijn er leningen aangegaan om bepaalde zaken te betalen die niet betaald mochten worden", aldus Flahaut over het oneigenlijke gebruik van 160 miljoen euro binnen zijn departement. Op een persbriefing in Kinshasa op de laatste dag van zijn bezoek aan de Democratische Republiek Congo verzekerde Flahaut evenwel dat hij niet op de hoogte was van de praktijken.

"Een probleem van administratieve techniek"?
Welke spindokter op zijn kabinet of bij de PS heeft dat staaltje communicatie bedacht?
Hoe dom denkt die man eigenlijk dat wij zijn?

"Er zijn dingen betaald die er niet mochten mee betaald worden"
Zoals zijn worstenKermis in Nijvel net voor de verkeizingen waarbij hij een marineschip tot daar liet varen als attractie?
Zijn reizen naar de Congo?
Het Marshallplan van Wallonië gesponsord?
De putten die de PS in andere gemeenten dan Charleroi heeft gemaakt snel dicht gemaakt?
Zijn dienstbetoon verbeterd?
Zijn campagnes gefinancierd?
Zaakjes geregeld in Congo?
En wat nog meer, want met 200 miljoen daar kan men veel mee betalen en veel mee sjoemelen.

Dit is weer zo'n zaak die men "tot op het bot" gaat uitzoeken.
Ik word al misselijk van die uitdrukking alleen al van de veronderstelling dat er straks een politicus die in de mond gaat nemen.

Ik stel voor dat ze hem voorgoed in Congo houden, op het bonobo-eiland, onafgezien van wat men gaat vinden. Of misschien is er wel een rebel die zo vriendelijk wilt zijn om zijn helikopter neer te schieten?
Blijkt dat die man licentiaat is in de politieke en administratieve wetenschappen.
Dat zo iemand ooit een diploma heeft kunnen halen, en dan nog in administratieve wetenschappen tart de verbeelding. Leve de exacte wetenschappen, daar kan men zich tenminste niet door de examens heenlullen en wat krom is recht praten. ( of in dit geval link(s))

3 opmerkingen:

Ray zei

Zeer laat ... Mijn excuses, net zoals Bart dit deed aan de Joodse Gemeenschap in twee talen : Nl en F. Je vous présente mes excuses, je suis en retard.

Beste Agriffon, ik heb honderden nominaties. Het zootje van Paars dat ruziënd aan het uitbollen is, de kliek die al bijna 150 dagen samen zit te zweren van "Wij zijn de mannen van oranje-blauw en onze mascotte heet Millefoisnon".

De 150 kamerleden en de 75 senatoren die ieder op zich verkozen lijken voor de eigen glorie en niet om in het belang van de inwoners en de kiezers dit land een beetje behoorlijk te besturen en zorgzaam toe te zien op de besteding van ONZE centen en ONZE sociale systemen.

Honderden ... en daarnaast zijn er nog zo vele Paljassen, beste Antoine, uit de wereld van de "Aandacht" en "Ontspanning", de spiegelzalen van de ijdelheid. Ik noem geen namen, neen, want de torenhoge hoogmoed dicteert hier zijn ridicule wetten : ook negatieve vermeldingen zijn publiciteit.

Op de golven de actualiteit zal ik één naam naar boven halen voor jouw "award". Een man die het heel erg uithangt, wiens reputatie enorm gestegen is in de loop van het kalenderjaar. Een kleine corpulente man die beschikt over de gave van het gesproken woord, een man met wie weinigen in debat of polemiek willen treden, want hij is ongetwijfeld de beste. Daarom brengt hij het ook ver in de populariteitstesten die de commercie de maatschappij opdringt.

Onze man is het sprekend voorbeeld, dat wie het goed kan uitleggen, niet noodzakelijk een goede leider is, een aanvoerder, een minister, een beheerder, een bekwaam politicus. Neen : de meest populaire figuur van het circus is de clown Paljas terwijl het circus alleen bestaat bij gratie van de zwoegende en plannende ploeg.

Maar jullie willen de award duidelijk voor de Paljas. Hier is hij, Bart de Wever, de man die in zijn eentje gisteren de Vlaams-nationalisten weer eens in hun hemd heeft gezet, de radde prater, de onhandige strateeg. Het Antwerpse Boerke Naas dat niet beseft wanneer zwijgen beter is dan alles beter weten. Hij wilde de excuses aan de Joodse Gemeenschap door Janssens domweg interpreteren als een aanval op het Vlaams Belang en hij, de kleine domoor wil de enige zijn die het Vlaams Belang zal stoppen. We zien het : uw genomineerde Paljas zit op zijn eentje in de gemeenteraad en het Vlaams Belang telt 20 raadsleden.

Ik dank u dat ik de gelegenheid kreeg op uw eminente blog mijn ding te mogen vertellen en ik wens u en uw lezers nog vele jaren van strijdvaardige journalistiek toe.

Ray

Louis zei

Nee, niet iets dat pas gebeurD is,

Ik WORD al misselijk van die uitdrukking...

A. Griffon zei

O.K. Louis, 't is verbeterd! Dank U.