Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

02 oktober 2007

En tot mijn verbazing, ik word verhoord!?

29/09 verscheen in de kranten volgend artikel, waarop ik cynisch reageerde in de krantenfora.
Wat blijkt nu:
Mijn voorstel werd verhoord, en dit door niemand minder dan hare koninklijke hoogheid Prinses Astrid, want zij vervult nu een humanitaire rol in Tanzania. Een kranteartikel in de Gazet Van Antwerpen noteerde ook volgende uitspraak van haar:"Ze gaf ook mee dat ze de ervaringen die ze dezer dagen opdoet zeker met haar kinderen en echtgenoot zal delen, en was zichtbaar geëmotioneerd toen ze haar thuissituatie met de armoedige taferelen in Tanzania vergeleek."

Dat vergelijk kan ze hier in Belgïe al doen. In Tanzania is ze met haar geld en status dus pas een echte prinses.
Daarom heeft ze beloofd in Afrika te blijven en de nodige latrines mee te helpen bouwen.
Ze had er genoeg van zei ze, van het rondvliegen over de hele wereld in eerste klasse, te overnachten in luxehotels, en het aanschuiven aan banketten.
Ze wilt eindelijk haar handen eens kunnen vuilmaken, proeven dat zweet zout smaakt, het rantsoen van de gewone mensen delen, de zelfgegraven latrines gebruiken en de zo uitgespaarde luxe verdelen.
Daarom blijft ze minstens vijf jaar ginder.
En oh ja.... Nathan, Dior, Cacharel en anderen huizen en hofleveranciers moeten geen dure kleren en producten meer leveren, ze koopt ginds wel een kaki broek in de stock Americain.
Mensen die denken dat de liefdadigheid en hun humanitaire actes de présence misbruikt worden om hun populariteit hoog te houden en hun dotatie en positie te handhaven en te rechtvaardigen zullen dus wel erg verbaasd opkijken.

Het artikel 29/9
Celstraf voor Oegandese eigenaars van huis zonder toilet
Met draconische maatregelen proberen gezondheidsinspecteurs in het Oost-Afrikaanse Oeganda de hygiënische omstandigheden van plattelandsbevolking te verbeteren. In het oosten van het land aan de grens met Kenia werden 70 mannen opgepakt, omdat hun huizen niet over een toilet beschikten, aldus de BBC-radio. De mannen zouden vrijgelaten worden, indien ze beloofden binnen de week een latrine te bouwen. De gezondheidsdienst van het dichtbevolkte district Toroco wil op die wijze de bevolking van de slechte gewoonte afbrengen van "even in de bosjes te gaan". "Het is betreurenswaardig", zei districtshoof Emmanuel Osuna. "Europeanen en Amerikanen vliegen in de ruimte, en ik moet op mensen jagen die beweren geen tijd noch de middelen te hebben om een simpele put in de grond te graven". Het verlangen van Osuna stoot echter op weinig begrip. Afgelopen week zwommen meer dan 50 man de rivier over naar Kenia, omdat ze geen WC wilden bouwen en derhalve niet wilden gearresteerd worden.

Mijn reactie op dit artikel:
Ga die Oegandezen zonder toilet helpen!
Afgelopen week zwommen meer dan 50 Oegandezen de rivier over naar Kenia, omdat ze geen WC wilden bouwen. Dit is sinds kort een verplichting voor huiseigenaren opgelegd door de regering.
Zouden we geen NGO ers en ontwikkelingswerkers sturen om ginder latrines te gaan graven en installeren om die arme mensen te helpen?
Aangezien wij al een paar duizend jaar ervaring hebben in het graven van waterputten kunnen ze er tegelijk ook zo enkele graven zodat die vrouwen geen kilometer meer moeten lopen om water dat vol uitwerpselen en parasieten zit.
Ik vind ook dat de mensen die daar gevlucht zijn over de rivier voor hun straf naar hier moeten halen en ze asiel moeten verlenen. Dan kunnen ze tenminste een gerust en veilig leven leiden
Arme stakkers,. Gelukkig komen ze straks rond met de collectebus van 11,11,11.
Gaan jullie er weer geld in steken?

En tot mijn verbazing, ik wordt verhoord!?
Straks stijgt dit nog naar mijn hersens en wil ik nog een eigen sekte beginnen ook nog.

Geen opmerkingen: