Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

09 oktober 2007

Gebakken lucht doet uw lamp niet branden

Hebben jullie ook al gemerkt dat het al hard moet waaien om de windmolens te laten draaien?
Zelfs als er veel wind is staan er vele stil.
Wat als er geen of nauwelijks wind is, gaat u dan binnenkort uw licht, uw TV of uw ijskast moeten uitdoen?
Heeft men de mensen al verteld dat men elektriciteit opgewekt uit windenergie niet kan opslaan en bewaren voor momenten dat er meer behoefte is, en dat men als de vraag zich voordoet, men niet wat eieren naar de Clarissen kan doen om via gebed meer wind te vragen?
Hoeveel procent van het theoretisch produceerbare vermogen kan er maar gehaald worden, of wat is het echte rendement ?
Wat kosten de windmolens, wat kosten de omvorming en distributie van deze electriciteit, wat kosten het onderhoud, en hoe lang gaan ze mee zonder vervanging van de vitale delen en dit per kilowattuur die de mensen moeten betalen? Daar bovenop moet men ook nog rekenen de subsidies die de mensen ook moeten betalen via hun belastingen.
Iedereen die goed kan reken weet via zijn kleine pink dat energie op die manier geproduceerd, door een systeem dat vaak stil staat, nauwelijks draait, en er niet is wanneer men het nodig heeft en omgekeerd, onbetaalbaar is.
Is daarom morgen energie niet enkel weggelegd voor de mensen met duiten en kluiten?
Ben ik tegen opwekking van windenergie?
Nee, alle beetjes helpen, maar men mag de mensen niet blijven voorliegen en doen alsof de windmolens ons energieprobleem gaan oplossen, en doen alsof dat een betaalbare oplossing is.
Zuiver technisch en economisch is het windmolenverhaal een lachertje, een druppel op de hete plaat, en zonder rekening te houden met het feit dat energie halen uit wind ook energie kost, al laat de schijn anders vermoeden want niets lijkt zo goedkoop als wind.

De VREG levert al minder subtiele signalen en waarschuwingen dat er grote problemen te verwachten zijn op korte termijn.
De bossen windmolens gaan ons energieprobleem niet oplossen, en deze investeringskeuze ten koste van andere oplossingen gaat morgen zijn tol kosten, maar dat durven ze (voorlopig?) nog niet zo expliciet te verkondigen.
Politici als bvb Vera Dua, die in een stadsappartementje wonen, zijn misschien wel landbouwingenieur maar kunnen geen koe melken en evenmin een lamp indraaien, laat staan dat ze met of zonder adviseurs die naar hun mond praten, verstand hebben van iets anders dan een Bruine Kiekendief en de geleide wandelingen in het Lappersfortbos, die op zich waard zijn om bewaard en beschermd te worden. ( Ik ben namelijk een groen-rechts-progressieve democraat)
Ook politici zoals Bruno Tobback, en anderen, teveel om op te noemen, lullen en beslissen over dingen waar ze absoluut geen verstand van hebben. ( deze man is zelfs geïnspireerd door het medium Guidone)
De kiezer die stemt op domme sprookjesvertellende politici met oogkleppen zullen de hoge prijs hiervoor betalen, en niet allen die voor energie. Helaas ben ook ik onlosmakelijk verbonden aan de grote gemanipuleerde stroming en zal ik mee boeten, ook al tracht ik de stroom mee te verleggen.
Kom later niet klagen dat ik het niet verteld heb.

Meer over energie volgt later op mijn blog.

Geen opmerkingen: