Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

21 september 2007

Niet alle landgenoten zijn gelijk.

Van Maggy Weemaes kon ik op het forum van Het Nieuwsblad volgende lezen:
Quote
Een Gentenaar vecht in een Keniaans ziekenhuis voor zijn leven, nadat hij in Tanzania neergeschoten werd door een inbreker. De familie hoopt op steun van Buitenlandse zaken. Praktische steun en liefst ook financiële steun. Buitenlandse zaken heeft al weten dat dit niet kan. Voor mij is het een raadsel waarom Buitenlandse zaken deze mensen niet steunt en de naïeve wereldverbeteraar Boeve, die de veiligheidraadgevingen van Buitenlandse zaken in de wind slaat, wel.
Unquote

Dit is weer een staaltje van selectiviteit en discriminatie. Er zal met deze zaak niet zoveel publiciteit te halen zijn. Nochtans zou dit een veel minder dure geste zijn dan het geval De Boeve.
Met het geld van operatie De Boeve had men de komende jaren alle landgenoten in moeilijkheden kunnen helpen. Als de familie de kosten terugbetaalt kunnen de deze mensen in Kenia geholpen worden. Misschien kan de familie De Boeve ook een geste doen, maar laat me raden, op zo'n idee zullen ze wel zelf niet komen, tenzij met een trap onder hun kont.

Ik weet onderhand wie de collibacillen zijn. Gelukkig wordt de mest regelmatig opgeruimd door de mestkevers, want anders konden deze bacillen ongehinderd en kritiekloos verder woekeren en geld verkwisten.
Kunnen we het nog niet aanpakken, we weten het al en er wordt over gesproken. Dat is al veel beter dan het vroeger was. Dank u Vlaams Belang, dank u internet, dank u klokkenluiders.

1 opmerking:

Lezer zei

Eventjes naast de kwestie beste Griffon; het filmpje van de Brusselse metro heb ik ondertussen bij de Angeltjes geplaatst.

Mijn complimenten met uw webstek.