Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

01 april 2008

The World according to Garp, excuseer Gatz:

'De situatie in Brussel verslechtert', zegt ook Brussels en Vlaams parlementslid Sven Gatz (Open VLD). 'Er zijn steeds meer armen. Een derde van de Brusselse kinderen wordt geboren in een generatie-arm gezin.'

Hij doelt hiermee op de immigranten zo blijkt en bedoelt hiermee dat ze al meer dan een generatie hoofdzakelijk leven van een vervangingsinkomen, het OCMW en kindergeld.

Volgens Gatz is de internationale migratie de oorzaak van de dualisering in Brussel. 'De witte Brusselse middenklasse wordt oud en sterft. Ze wordt vervangen door migranten die uit kwetsbare bevolkingsgroepen komen.
Diegene die in dit land toekomt en niets kan of weet is uiteraard kwetsbaar, en kan dus beter niet komen of terugkeren. Maar kwetsbaar is synoniem voor makkelijk geld gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs, gratis voorzieningen,… en de bron van inkomsten van sociaal werkers, straathoekfiguren, advocaten, sommige ambtenaren enz…
De jongeren uit de middenklasse verkiezen de Rand rond Brussel. Ondertussen wordt het zuidoosten van Brussel onbetaalbaar voor de modale Brusselaar, omdat het wordt ingenomen door mensen die voor de internationale instellingen werken.'
Men moet al goed gek zijn om in Brussel te willen blijven wonen. Diegene die het kan verkoopt zijn eigendom aan een projectontwikkelaar en vertrekt.
Ik zie geen enkel argument waarmee men de rijkere mensen uit hun landelijkere villa’s naar Brussel zou kunnen doen verhuizen om er de criminaliteit en de problemen te gaan opzoeken.

Gatz pleit voor een degelijk inburgeringsbeleid en een strengere aanpak van de instroom migranten.
Ik ga nu wat denigrerend familiair doen Sven.
Is het niet jouw partij die mee in de regering zit en voor immigratie ( om het even of het nu economische genoemd wordt, of anders) de deur nog eens open zet. Die zelfs een minister (Milquet) uit het Brusselse tolereert die tienduizenden illegalen wil regulariseren. De betekenis van het voorvoegsel Open bij VLD wordt iedereen nu duidelijk.
Ben jij toen rechtstaand en fel beginnen protesteren tegen de migratie. Heb je je ontslag aangeboden, of ben je blijven zitten als een laffe vijg?
Welk inburgeringsbeleid, wat moeten ze concreet doen, en wie mag dat weer betalen? En heeft naiëve Sven zich al eens afgevraagd of de migranten ingeburgerd willen worden, of ze zich daartegen niet verzetten, en welke machtsinstrumenten hij wilt ingezet zien om daartoe te verplichten?
Is het niet zo Sven dat het nog eerder jij zult zijn die bij hun zal moeten inburgeren? (tenzij je tijdig kunt vluchten)
Wanneer het je echt te veel wordt Sven, mag je aanstaande donderdagnamiddag tijdens de tv uitzending de kansel in het parlement bestijgen, en ons uw boodschap, moed en oprechtheid tonen door de immigratie openlijk af te keuren en op te stappen uit je partij.
Sven, ik zit alvast donderdag te kijken!

Het antwoord van Sven Gatz:
Geachte,

Dank voor uw reactie, al heb ik begrepen dat die niet meteen constructief bedoeld is. Het zij zo.
In het regeerakkoord van de federale regering staat, onder Open Vld-impuls, dat er werk zal gemaakt worden van criteria voor economische migratie en dat gezinshereniging zal verstrengd worden. Dat zal een duidelijke verbetering zijn.
Uit uw mail leid ik af dat u al helemaal niet in migratie gelooft maar dat is een andere discussie waar wij het niet eens zullen raken. Ik ga er dan ook mijn tijd niet in steken.

Vriendelijke groeten,

Sven GatzVlaams Volksvertegenwoordiger

Over migratie zegt hij zullen we het niets eens geraken, dus is hij voor verdere immigratie en blijft de poort tot de OCMW van de wereld wagenwijd open, tenzij de kiezer hem volgende keer
verplicht een andere baan te gaan zoeken. VLD onder de kiesdrempel is ons doel!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

'k ben ook benieuwd wat Gatz(likker) overmorgen zal vertellen en zal zeker(zoals iedere uitzending van villa p.) volgen.
Of SG uw column zal gelezen hebben, daar heb ik wel wat twijfels over.

A. Griffon zei

Of hij het hier leest of niet, Sven Gatz gaat niets doen. Ik maak me geen illusies. Maar misschien post iemand het in zijn mailbox en krijgt hij er een tijdje diaree van.