Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

03 maart 2008

Is proberen al genoeg?

Het International Narcotics Control Strategy Report wijst op grote problemen in België
Het rapport wijst ook op het gevaar van de telefoonwinkels, die vaak als illegale bankkantoren fungeren. Van de ongeveer 3.500 bestaande telefoonwinkels in België zou er maar een kwart in orde zijn met hun vergunningen. Hoewel de overheid het fenomeen onder controle probeert te krijgen, signaleert het rapport "het groeiende probleem van toenemende illegale bankactiviteiten" in telefoonwinkels. Volgens het rapport verliest de Belgische fiscus elk jaar 384 miljoen euro aan belastingontvangsten als gevolg van de fraude in die sector.
En wat met nachtwinkels waar amper genoeg echte producten worden verkocht om onze hond mee in leven te kunnen houden?
Hoe doen ze het vraag ik me af.
Een autochtone kapper, beenhouwer of bakker hadden het al aan de fiscus mogen uitleggen en waren al belast op basis van indiciën en vermoedens.
Kan iemand mij ook eens komen vertellen hoe die telefoonwinkels voldoende geld kunnen verdienen met het verhuren/verkopen van telefoon en internettijd terwijl die alsmaar goedkoper wordt?
Laatste tijd zijn er ook steeds meer hand car wash bedrijfjes, annex oude tanksattions,waar nogal wat illegalen komen bijverdienen, en waar er niet alleen een auto wordt wit gewassen.
Maar dat heeft onze staatsveiligheid eveneens nog niet gezien.

Geen opmerkingen: