Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

28 juli 2008

Mimoun een oen?

Een multicultureel verhaal (1)
"
Een 31-jarige drugsdealer heeft geprobeerd de voorzitter van de correctionele rechtbank in Antwerpen geld aan te bieden om zijn invrijheidstelling af te kopen. Hij bood rechter Walter De Smedt 2.500 euro aan om niet naar de gevangenis terug te moeten. Mimoun J. kreeg tien maanden celstraf.

De man is illegaal in het land en geen onbekende voor het gerecht. Hij stond terecht voor het leveren van drugs aan vzw's in het Antwerpse. Hij had al bij verstek tien maanden cel gekregen en dat vonnis werd maandag bevestigd.

Rechter De Smedt liet de man verstaan dat zijn voorstel hem een zwaardere straf had kunnen opleveren. Mimoun J. beweerde dat hij eerder al met geld een rechter kon omkopen, maar dat bleek om een borgsom te gaan. "


Moesten wij dit proberen voor ons was de recher niet zo begrijpend geweest, en kon minstens met een flinke boete de begroting van Yves wat gered worden.
Mimoun komt echter uit een cultuur waar dat heel normaal is, en daar moet je begrip voor opbrengen.Bovendien kost elke gevangene een veelvoud van eenkamer in een vijfsterrenhotel, terwijl Mimoun nooit geld heeft (dat staat in Marokko op de bank). Bovendien is de rechter ook bang dat de man straks in een torenkraan wordt gedwongen.

Mijn vragen en die van vele alerte Vlamingen :
Wat doet die man als bekend illegaal nog in ons land. Hij is zelfs een bekend crimineel, dus vraag ik nogmaals : waarom heeft men hem al niet gerepatrieerd.
Nu tracht hij ook een rechter om te kopen, en stelt zelfs dat dit hem al eerder gelukt is.
Nou ja, een rechter misschien nog niet, maar politici al wel; dat staat vast.
Is deze derde reden nu genoeg om hem te gaan droppen boven de Sahara?

Is Mimoun de oen? Of zijn wij dat?

Geen opmerkingen: