Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

02 mei 2008

Brandstichting in asielcentrum

In het centrum voor illegalen in Merksplas is het donderdagavond opnieuw onrustig geweest. Donderdagmiddag was dat ook al het geval nadat een illegaal zelfmoord pleegde. Toen de directrice 's avonds meer uitleg wilde geven, begon een groepje illegalen de inboedel van de ontspanningsruimte stuk te slaan. Enkelen van hen probeerden ook brand te stichten.
De politie kwam ter plaatse om de gemoederen te bedaren en 12 illegalen werden opgesloten in de isolatiecel. De ontspanningsruimte is tijdelijk onbruikbaar door rook en waterschade.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoe een "relletje" toch z'n voordelen heeft: te ontspanning kunnen die lieverdjes nu spelen met hun tenen voor 't gemak van hun hielen. hahaha.