Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

26 oktober 2015

Om u gerust te stellen ?

Geplaatst op Nageltjes.be op 24/10/2015 door a. griffon

Nee, het is niet één grote bende. Het zijn er meer dan vier ! 

Vijfde gewapende overval in drie weken tijd, want ze vergaten er nog een te vermelden in het ROB filmpje waarin ze worden opgelijst: de ramkraak op een dagbladhandel in Langdorp bij Aarschot

De politie laat in een filmpje op ROB een overzicht geven van de verschillende overvallen, met verschillende aantallen daders, met verschillende soorten wapens, om dan geruststellend te beweren : dat het hier niet om één grote bende gaat.
(alsof dat minder gevaarlijk zou zijn dan 4 of 5 of 6 of ....)

Nee, journalisten, politieofficieren en poco politici, het gaat niet om een bende zoals we kunnen zien, maar om minstens vier bendes. 
De criminaliteit rond het Leuvense stijgt met de immigratie en de muticul.
Een wandelingetje door de Brusselsestraat geeft al snel een idee hoe alles veranderd is. Nu kan Toback nog wat meer vluchtelingen opvangen, want er zouden 1200 koten leeg staan.    Gewapende overval op Gamma
Er is alweer een gewapende overval gepleegd in onze regio. Deze keer bij doe-het-zelfwinkel Gamma in Leuven. De overval is gisterenavond gebeurd aan de Tiensesteenweg.
Twee gewapende mannen stonden na sluitingstijd buiten aan de winkel te wachten om de overval te plegen. De daders dwongen de zaakvoerder om de kluis te openen en namen de inhoud mee. Hoe groot de buit is, is niet duidelijk. Er vielen geen gewonden. De daders vluchtten uiteindelijk weg op een bromfiets. De federale gerechtelijke politie onderzoekt de zaak. Er zouden ook camerabeelden zijn, maar dat wil niemand officieel bevestigen.
De gewapende overval op winkelketen Gamma is ondertussen al de vijfde in onze regio in amper drie weken tijd, vier daarvan zijn in Leuven gebeurd, een in Aarschot. Het gaat telkens om gewapende overvallen, maar volgens de politie van Leuven is er geen sprake van een bende.

Aarschot
Er is opnieuw een overval gepleegd in onze regio. Deze keer is Zonnebankcentrum IBIZA SUN in de August Reyerslaan in Aarschot overvallen. Een gewapende man met een helm en handschoenen aan is maandagavond rond 20.40 uur de zaak binnengevallen. Op dat moment waren er geen klanten meer in de zaak.
De overvaller richtte een revolver op de medewerkster van het zonnecentrum en vroeg om de inhoud van de kassa en de kluis. Toen de vrouw zei dat ze de code van de kluis niet meer kon herinneren, is ze bedreigd met een mes. De overvaller is er vandoor gegaan met de dagopbrengsten van de kassa en hij heeft ook de  de kluis meegenomen. Hoe veel de buit precies bedraagt, is niet bekend. De overvaller is met een scooter weggevlucht maar van hem ontbreekt elk spoor. De politie van Aarschot onderzoekt de zaak.
Het is al de vierde overval in 3 weken tijd in onze regio. Eerder zijn ook al café ‘in Den Rozenkrans en café ‘de Paradox’ in Leuven overvallen en vrijdagavond nog kreeg apotheek Pharmanema in Wilsele twee overvallers over de vloer. Of er een verband is tussen de verschillende overvallen is niet duidelijk.

Mannen proberen kluis open te breken in Meerdaalwoud

In het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee hebben enkele mannen maandagavond rond 22.30 uur een kluis proberen open te breken. De politie onderzocht een geparkeerde auto aan een bushalte op de Naamsesteenweg, toen ze plots vreemde geluiden in het bos hoorde.
De agenten gingen op onderzoek en betrapten de mannen terwijl ze met een hamer een kluis probeerden open te breken. De daders sloegen op de vlucht, maar de politie kon twee van hen oppakken. Vanwaar de kluis precies komt en wat er in zit, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Geen opmerkingen: