Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

15 juli 2010

Alleen als het hun doel dient mag alles.Wie de boekjes gebruikt wordt ook door de boekjes gebruikt.

Ik heb het niet voor Sarkozy, dat zelfingenomen druk gesticulerend en smoelentrekkend ventje. Ik schrijf ventje, opdat het contrast dan groter weze met zijn grote smoel. Immers herinner ik mij nog zijn stoere woorden en plannen,  voor hij president werd, maar waarvan achteraf niets werd uitgevoerd. Zo ging hij ook de banlieus uitkuisen met de Kaercher enz.....
Niet alles wat rechts is is dus goed, en in dat opzicht lijkt hij op Bart De Wever, of omgekeerd.
Om ministerabel of presidentiabel te zijn slikken ze alle principes en uitspraken in, kussen ze ringen van pausen, dictators, koningen en fraudeurs. Doen ze als elke graaier mee aan dure feestjes en de pomp en circumstance, en staan ze graag te pronken in de boekjes.
Nu heeft Sarko ook de boekjes gehaald, of beter de satirische krantjes. Daarin staat hij niet afgebeeld met zijn evenmin boekjes schuwende poes, maar met zijn andere vrienden (?). Dat hij zich daaraan stoort kan ik me goed voorstellen maar de ongeschreven mediawet zegt : wie de boekjes gebruikt wordt ook door de boekjes gebruikt.
Enkel voor de oplage zou men denken(?)
----------------------------------------------
Ik moet, denk ik ,zelfs niet raden wat voor gazetjes Le Monte en Le Dictateur zijn. Het zijn linkse gazetten.
Misschien is het wel een linkse strategie, om provocerend na te gaan hoever de vrijheid van mening wel reikt, en daarmee juist te bewerkstelliggen dat die beperkt wordt; eventueel met bestaande of nieuwe wetjes of nieuwe bevoegdheden voor een spionnencentrum als dat van Youssouf De Witte bij ons.
Daarna kan niemand nog de moslimvrienden beledigen met bvb een cartoon.

Zouden ze trouwens evenveel lef en arrogantie aan de dag durven leggen om zulke cartoons of fotomontages te maken van  allah, Mohammed of  de ayatolla's?

Ja, in  dergelijke gazetjes denken ze zich alles te mogen veroorloven, dit terwijl ze de vrije meningsuiting van anderen met alle middelen onmogelijk willen maken.

Ze zullen zoiets wel niet doen en ook te vulgair vinden, maar zou  het Vlaams Belang nu zo'n foto's en artikels publiceren met Di Rupo in de hoofdrol?
Ik denk het niet, ook al zouden die niet eens van de realiteit van het leven van Elio afwijken, en dus de waarheid zijn. Er zouden nogal ophef en verontwaardigd afkeuren op volgen. Zoiets zou dan het hoofdthema zijn van het journaal op alle regimezenders noord en zuid.
Aan de andere kant, zou Humo zoiets durven en doen, dan zou het grappig en geestig zijn, en werd er zelfs reklame voor gemaakt in alle Woestijnvisproducties en kon Ben Crabbé er een kwisvraag over stellen in Blokken

Omgaan met vrije meningsuiting door kritische vrije keuze
------------------------------------------------------------------------
Vrije meningsuiting is altijd al een moeilijk thema geweest voor ons regime, de regimeslaven van de media, de linkse rakkers en de politiek correcte gabbers.
Alleen als het hun doel dient mag alles.

Voor deze rechtse rakker is vrije meningsuiting totaal en absoluut voor iedereen.
Men moet leren daarmee om te gaan en er tegen te kunnen. Een ding is daarbij belangrijk: de mensen moet niet gezegd worden wat ze moeten kopen en lezen, maar geleerd worden kritisch en zelfstandig na te denken, keuzes te maken, zelf te analyseren en zonder dictaat zelf rommel te laten liggen in de krantenwinkels. Het zal dan rap gedaan zijn met het overaanbod aan non-lectuur, flutboekjes en roddelpers.
Maar ik maak me geen illusies, en weet dat die dag nog ver af is en wellicht nooit  komt.
Ach, zolang ik zelf nog mag bepalen wat ik lees, zie en koop.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ze nu van Sarcozy (niet mijn vriend)is weeral een staaltje van "plezante humor ?)De mensen kunnen alleen nog maar lachen met vuile schokkende cartoons.Onze kinderen en kleinkinderen groeien daar mee op.Wat moet dat verdorie in de toekomst worden ??Sex--bloot-- vooral van bekende mensen. Wat is daar nu lachwekkend aan. ? ?
Ik wil de pezewever niet uithengen, ben het niet ook. Maar te veel is te veel.
Oh ja, geen boekjes kopen--goed gedacht.Maar ze slaan met die beelden zelfs in je dagelijkse krant om je oren.Ge moet het zien willen of niet.
Mensen worden nog erger dan dieren,op alle gebied.Die leven waarvoor ze geboren zijn ,niet meer of niet minder.
Ben ik een zuurpruim ? Maar als je al wat ouder wordt denk je vaak aan vroeger, en met spijt.
Groetjes van Valerie

lucky9 zei

"Maar ze slaan met die beelden zelfs in je dagelijkse krant om je oren"
Klopt, maar de remedie is eenvoudig: je abonnement opzeggen Valerie!
In dit millennium is al dat papier niet meer nodig. Je wordt zo al genoeg gehersenspoeld door de ander media.
Behalve de waarheidsgetrouwe op het internet die je zelf elke dag opnieuw uit je favorieten kan zwieren.
Stop de financiële sponsoring van je eigen manipulatie.

Anoniem zei

mag ik nog iets zeggen, tot Lucky ditmaal.
Het zo precies of op internet liegen ze niet ? Laat me niet lachen ze doen niet anders en dan weet je nog niet eens wie je die leugens wijsmaakt.
Valerie