Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

26 juli 2010

Le nouveau Roi, König, Koning?

Weer verscheen er een peiling naar de geschiktheid van prins Philippe als koning.
De eerste peiling was niet zo gunstig, dus wordt de peiling nog maar eens overgedaan. Waar is deze sondering gebeurd? In Brussel tijdens de parade op 21 juli?

En dan is zijn stijgende populariteit nog te danken aan de vertederende mooie Mathilde en de kindjes, en wellicht het kwistig strooien met geld en titels, organiseren van koninklijke recepties, ontvangsten en feestjes. Van Bart De Wever tot Willy Claes rollen ze zich in de pluche en kussen ze de ring als de gelegenheid zich voordoet. Zelfs Peumans is nu minder republikein, en Bart De Wever werkt nu volgens een laatste mededeling hard aan een toekomst voor belgië en dus... het koningshuis.
Als mensen wens ik ze een gelukkig echt  (werkend) leven toe, maar we moeten in de 21ste eeuw dringend af van adel en koningshuis. Titels en rijkdom en politieke invloed krijgen op basis van afkomst, en niet op basis van kennis, bekwaamheid, wijsheid en inzet, is toch je reinste discriminatie en niet democratisch? Maar ja iedereen wordt grootgebracht met de royalty-marketingmachine die de operetten, de sprookjes van Grimm en Andersen zijn. Ieder mens zou een prins of prinses willen zijn, wat staat voor rijk en luilekker leven met veel macht. Enkel in de Efteling loopt er meer royalty rond dan in belgië, maar daar brengt het in tegenstelling tot hier geld op.
Iemand die zegt dat een verkozen president meer kost  heeft niet goed gerekend, en kent die man de lakeien, toeters en bellen toe van een koning.
Bovendien, wanneer die niet voldoet zijn we hem na 4 of 5 jaar weer kwijt.
 
Dank u regimekranten, regimeblaadjes en regimezenders voor het hersenspoelen van 'het volk' .

Geen opmerkingen: