Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

13 maart 2010

Enkele faits divers van de voorbije +/-24uur

Inspecteur van de Mechelse politie is en ekele dagen werkonbekwaam nadat hij een klap kreeg van een kickbokser (http://www.vandaag.be/binnenland/29803_inspecteur-mechelse-politie-werkonbekwaam-na-klap-kickbokser.html)

De dader, een 22-jarige man uit Mechelen, viel de inspecteur aan in de lift van het commissariaat.

Bestaan er geen boeien voor handen en voeten? Misschien eens naar Guantanamo kijken?
Een 22 jarige "man"? Geen "jongere" meer, dus kunnen ze die "echt" "straffen"?
En wat zegt Bartje Somers? Wat zegt de geselecteerd politiecommissaris?
Ha, een fait divers.

Politie mag nummerplaat uit Oost-Europa niet natrekken
Oost-Europeanen kunnen ongestraft hun gang gaan op vlak van verkeersovertredingen. De politiediensten hebben geen toestemming om hun nummerplaten na te gaan.

De politie kan dus geen boetes uitschrijven. Sluikstorten, verkeersovertredingen en snelheidsovertredingen blijven hierdoor ongestraft.
Etienne Schouppe (CD&V), ooit de baas van de trein de traagheid en de miljardenverliezen bij spooor en ABX wist van niets, alsof Polen, Roemenië, Bulgarije en Hongarije pas op de landkaart staan en ze pas met auto's en vrachtwagens rondrijden op onze wegen. We hadden al een blauw konijn, nu hebben we een ook een oranje haas die nergens van wist. Ook het automatisch remsysteem voor treinen is hij ooit vergeten, of hij wist er niets van.

Politie zoekt verdachte van dodelijke schietpartij
Vrijdagmorgen werd een 43-jarige vrouw koelbloedig doodgeschoten in Sint-Agatha-Berchem.
Vahid Ozen, een man van 51 uit Sint-Jans-Molenbeek zou de dader zijn. Hij zou gewapend zijn en moet als gevaarlijk worden beschouwd.

Zo, weer iemand die ons land komt verrijken en ons de echte godsdienst van de vrede zal leren.
De dader vluchtte met een geleende (?)  rode Citroen Berlingo met nummerplaat 911-BCA. De wagen werd intussen teruggevonden in het mekka van burgemeester Philippe Moureaux (P.S.)  aan de Bronstraat in Molenbeek. Het werd meteen afgedaan als een fait divers. Zijn politiecommissaris knikte instemmend.
De kleur van de auto is de juiste. Dus waarom al die drukte?

Een schietpartij noemen ze zoiets alsof de vrouw eerst had geschoten, of minstens een wapen droeg.
Ik noem dit moord, en wel met voorbedachte rade. Een eremoord  of  moord door een afgewezen minnaar wellicht.

Overvaller (20) snijdt gezicht slachtoffer open om gsm

In de Brusselse Nieuwstraat heeft een overvaller van amper twintig jaar oud het gezicht van zijn slachtoffer opengesneden omdat die zijn gsm niet wilde afgeven.
De boef haalde met scherp mes zijn gezicht open van de bovenlip tot aan het oor.
 
Zelfs met plastische chirurgie is het slachtoffer levenslang verminkt. 
Voor diegenen die Brussel niet kennen: de Nieuwstraat of Rue Neuf is de meest bekende winkelstraat van Brussel.  Het "incident" wordt geklasseerd in de archiefkast bij de "fait divers" door Burgemeester Freddy Thielemans ( toevallig (?) een P.S.- rat)
Men wist te signaleren dat de dader kon worden opgepakt, maar niet of hij al terug was vrijgelaten door het parket  na verhoor. Aangezien er aan de dader geen naam werd gegeven en er geen origine bijstaat kunnen we afleiden dat het een aanwinst uit het buitenland is voor onze economie en RSZ, en dat hij morgen onze rolstoel voortduwt. (onder de tram)

Geen opmerkingen: