Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

04 juni 2008

Verklaring voor de domheid van Bert Anciaux

We weten nu met zekerheid dat het kleine brein van Bert Anciaux het gevolg is van het roken van jointjes. Hij was al niet ruim bedeeld bij zijn geboorte.
Komt hij nu in aanmerking voor een uitkering als gehandicapte?Welke gevolgen heeft het eten van koekjes gemaakt met eigen urine?

Vincent van Quickenborne is wel iets jonger dan Bert maar ook bij hem zijn de gevolgen van zijn drugsgebruik zichtbaar aan het worden.

Bij Groen! viel dat druggebruik niet zo op. Om bij die partij te staan moet je sowieso al minder hersenen hebben.

04/06 Cannabis roken doet hersenen krimpen
Volgens onderzoekers van de Universiteit van Melbourne, in Australië, krimpen de hersenen van mensen die elke dag een jointje roken.
De wetenschappers onderzochten gedurende 20 jaar 15 mannen die elke dag ten minste 5 joints rookten. De hersenen werden op gezette tijdstippen gemeten en vergeleken met die van mensen die geen cannabis rookten.
Na 20 jaar bleek dat de hypothalamus van de cannabisgebruikers 12% kleiner was dan die van de niet-gebruikers. Daarbij was het hersendeel dat instaat voor het verwerken van emoties 7% kleiner bij de gebruikers van de softdrug.
"Dit toont aan dat dagelijks gebruik van cannabis giftig is voor het menselijk brein,” aldus neuropsycholoog Murat Yücel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die stelling over blowen zal wel juist zijn maar zelfs bij niet-blowers zijn er ook bekende domoren.
Bij het zien van de reportage van stoethaspel numero uno, vroeg ik me af hoeveel weken het gekost heeft met een opeenvolging van voorgekauwde repetities en retakes.
Als dié ooit zijn vader zou opvolgen, dan zijn we zeker nog niet aan de "nieuwe patatjes"...

Anoniem zei

Off-topic, Filip Dewinter was hedenavond weer subliem in: "de keien van de Wetstraat"; heeft U ook zo erg genoten van zijn optreden ?