Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

17 augustus 2007

Homo Loco of Comedy Capers 21ste eeuw.



De Amsterdamse politiechef Bernard Welten wil in de strijd tegen toenemend geweld jegens homo’s desnoods 'lokhomo’s' inzetten, agenten in burger die de agressors op heterdaad moeten betrappen.

De vraag die ik me zo stel:
Welke politieman geeft zich op als vrijwilliger?

Welk janettentypetje gaan ze kiezen? Misschien een leernicht?Met of zonder snor?
Moet hij hand in hand lopen met een andere flik en regelmatig ergens halthouden om te tongzoenen en mekaar wat te bepotelen?

Met snor waarschijnlijk, want politiemannen hebben vaak een snor.
En moeten ze YMCA kunnen zingen en dansen?
Misschien wilt de homobeweging wat inspraak en wat advies geven?
Misschien kan dit uitgebreid worden naar travestieten, vrouwen met valse borsten, maar ook vijanden van het regime allerhande?

Ook Vlaamse politiekandidaten komen misschien in aanmerking?
Wanneer ik durf te denken aan wat voor komische situaties daarmee gepaard kunnen gaan kan ik niet ophouden van het lachen.
Daarmee kunnen John Cleese, Urbanus of Geert Hoste een ganse show of film vullen, en ik hoop dat ze dat ook doen.
Commedy Capers!!!?

Geen opmerkingen: