Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

01 februari 2020

De beste strijd was geweest, diegene die niet had moeten gestreden worden.

Om even over na te denken .... Morgen bellen Jehova's getuigen met vernieuwde moed terug aan uw deur. ( om dit te begrijpen zult u eerst het artikel moeten lezen, vrees ik)

Als er morgen een varkensvirus uitbreekt waarvan mensen niet sterven of ziek worden, dan doodt men alle varkens in wijde omgeving (https://nl.wikipedia.org/wiki/Varkenspest).
Dan verbrandt men alle lijken en worden er strenge veiligheids- en quarantaine maatregelen genomen.
Dan mag geen enkel varken nog op transport, raadt men af om varkensvlees te consumeren en sluiten andere landen hun grenzen compleet voor maanden of zelfs jaren.

Lang geleden, toen de mensen nog niet zoveel kennis hadden, maar wel slim, verplichte men schepen waar bv gele koorts of een andere besmettelijke ziekte was uitgebroken op ruime afstand van het land voor anker gaan. Geen ziel kon van boord, zelfs de kapitein niet. Men wist toen al dat een quarantaine die niet gehandhaafd werd, de dood betekende voor ontelbare landgenoten. 

Nu vindt er een epidemie plaats door een 'nieuw' 'ongekend', voor de mens gevaarlijk en dodelijk virus.
En wat doen de domste overheden wereldwijd, de onze voorop?
Ze doorbreken de efficiënte strenge quarantaine die door de Chinese overheid werd ingesteld en negeren compleet hun waarschuwingen.
Ze repatriëren alle, mogelijk besmette, landgenoten en verspreiden zo een dodelijke besmettelijke ziekte.
Zo maken ze van een lokale nog te containeriseren besmettelijke ziekte tot een pandemie en brengen zo de ganse bevolking van ons land, Europa en de ganse wereld in levensgevaar.
Ze vergissen zich schromelijk en fataal door te denken dat zij het hier in Europa allemaal beter weten en de ziekte hier sneller en efficiënter kunnen bestrijden.
Dit getuigt van een megalomane en zelf-overschattende domheid.

Misschien werd dit geadviseerd door geadviseerd door goedmensen die vinden dat elk individu tegen elke prijs en met elke moeite moet gered worden. Dezelfden die alle arme mensen naar hier willen halen.

Het kunnen het ook Frankenstein-dokters zijn geweest die dit influisterden en die dit als een uitdaging zien, een doorbraak in hun carrière. Dezelfden die ook Ebola- en Zika- patiënten naar hier willen halen om te behandelen.Dezelfden die ook als eersten een kindje zouden willen klonen voor een transvrouw of transman.

Anderen zullen dit dan weer toejuichen omdat ze er een slaatje zullen kunnen uitslaan, want ik zie de fabrikanten van neppillen en mondmaskers, de gezondheidsgoeroe's, kaartlegsters en godsdienstpredikers al in hun handen wrijven. Koop alvast maar aandelen van 3M.

En daar komt de slang uit de subtitel wellicht ook uit de mouw :
Ja, zelfs de Jehova's getuigen hebben met deze ramp een nieuw elan gevonden om terug aan onze deuren te komen aanbellen. En stel je voor dat de oorzaak van de epidemie ligt in het eten van een slang, da is de link met het paradijs en de straf van god vlug gemaakt.

Ik verwacht, zoals ik eerder op FB  schreef deze week, dat de EUSSR vlug een plan zal ineen flansen dat miljarden Euro's zal gaan kosten. Om ook de Grieken te redden, maar vooral zichzelf, de Euro en de EUSSR na  o.a. het vertrek van de Britten, het jarenlang bijdrukken van geld en de negatieve rentes die ook Frankrijk de Deutsche Bank moeten rechthouden, en niet te vergeten de zelfbediening, het wanbestuur en de corruptie moeten afdekken. Geld dat misschien zelfs dienstig kan zijn om het kalifaat terug uit haar ruïnes te doen rijzen. Het was en is tenslotte allemaal onze schuld nietwaar.

Vrees is er ook, vooral vanwege de klimaatbeweging en Frans Timmermans, die vermoeden dat dit wel eens ten koste zou kunnen gaan van hun klimaatplan dat ondergesneeuwd dreigt te raken, of deels zal worden vervangen door iets waarvan mensen echt en oorzakelijk aantoonbaar doodvallen.
Hun spindokters en nepwetenschappers overleggen wellicht hoe ze dit medisch euvel kunnen inpassen in hun klimaatverhaal.
Maar sowieso zullen we verder gerold worden.

Stellen wij ons in bijkomende orde toch ook de vraag of een repatriëring niet in de eerste plaats heeft plaats gevonden omdat het zeer invloedrijke en zeer welstellende landgenoten betreft die er dit keer zonder druk van de overheid niet zouden geslaagd zijn in hun terugkeer?

Het laatste wat de Chinezen nu willen is dat er hen voor de voeten wordt gelopen en dat ze niet kunnen rekenen op internationale steun, vermeden zullen worden, alleen de gigantische sociale, financiële en economische gevolgen zullen moeten dragen.
Nu iedereen besmet is, het tot een pandemie wordt, is het iedereen zijn probleem en blijven de gevolgen voor iedereen het evenwicht bewaren, zullen de Chinezen opportunistisch denken

Alhoewel, ..... zij bouwen een kliniek van 2,5 hectaren in 8 dagen. Wij zijn niet eens in staat plannen te tekenen voor een Oosterweelverbinding in 20 jaar.
En meer nog: wij hebben geen enkele kliniek(en) die een echte epidemie met duizenden patiënten in quarantaine aankan, en nog minder de plaats het geld en de capaciteiten om er snel een te bouwen.

Laten we toch ook over de oorzaak en de ernst van de epidemie hebben: de enorme overbevolking, een bevolking die alles eet wat groeit, schimmelt, loopt, kruipt, zwemt of vliegt ( of alles tegelijk), zonder dat daar een deftige controle op bestaat. Van neushoornpoeder, over slangen en vleermuizen, gemalen tanden van tijgers en honderdjarige rotte eieren, om er maar enkele te noemen. De oplossing ligt voorhanden toch?
Maar hoe verandert men een bevolking die onverzadigbare, ongebreidelde honger heeft naar alles wat eetbaar is en niet eetbaar?

Toch heb ik vertrouwen in het Chinese systeem dat lessen zal trekken en opleggen.
Niet vanuit een ideologisch politiek standpunt maar vanuit een streng en strikt wetenschappelijke visie, gesteund op een leger van super intelligente meritocraten in de meest diverse disciplines.

De Europeanen die besmet zouden zijn waren dus wellicht voor hun eigen welzijn beter in China gebleven.

De beste strijd was geweest, diegene die niet had moeten gestreden worden. 

(Nee dit is geen Chinees spreekwoord maar een einde dat ik bedacht , of wie weet misschien al eerder door anderen werd bedacht)

Naschrift:
In de reacties hieronder op FB werd er door een Facebookvriendin bij mijn artikel gekanttekend dat de gerepatrieerden wel eerst 14 dagen in quarantaine in het militaire ziekenhuis van Neder Over Heembeek zullen moeten verblijven.

Oprecht aardig bedoeld ten aanzien van de schrijfster van deze kanttekening antwoordde ik:

Daar moeten we vertrouwen in hebben? Dan nog in de buurt van de grootste stad van het land, de dichtst bevolkte streek, en niet ergers in een afgelegen woud in de Ardennen?
En dan nog de mogelijke patiënten die hier in afwachting van de repatriëring naar hun(?) land hier moeten blijven en door moeten reizen ?
Ik zou de lijst met namen wel eens willen zien.

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel Solveigh. Laat de belgische (Europese) ketting nu bijna nog enkel zwakke schakels tellen. De 14 dagen quarantaine zijn ruim onvoldoende, en we weten dat ook de mensen die de ziekten verplicht zullen moeten bestrijden gevaar lopen. Anders, veiliger en beter ware geweest dat een staf vrijwillige(!) specialisten was afgereisd naar Wuhan om daar mee in te staan om onze landgenoten te helpen en de Chinezen te helpen met met onderzoek ( als is dat voor onderzoek niet echt meer nodig aangezien de ganse genetische code van het virus al gekend zou zijn).
Laten we hopen dat diegenen die de repatriëring beslisten zelf de eerste slachtoffers worden bij een uitbraak.
Maar zoals jij ook weet, zal dat wel weer niet zo zijn. Zij hebben immers voorrang, voorkennis en meerdere vluchtroutes en vluchtplaatsen. Sommigen zelfs hun eigen eiland.
Laat ik met jou en anderen samen hopen dat alle gerepatrieerde, mogelijk besmette mensen negatief testen. Ik wens net dat er zo weinig mogelijk slachtoffers zijn, al zou het tegendeel voor de wereld, de natuur en dus de mensheid heilzaam zijn .

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200131_04829914/verschillende-nieuwe-gevallen-in-europa-europese-landen-repatrieren-burgers?fbclid=IwAR0asB_ZAOETKKpCWNbkvPjBV-2iqaxTE_tObtx0FgJKELoOMmFQFn22E1c




Coronavirus: verschillende nieuwe Europese besmettingen, landen repatriëren burgers











In Europa hebben zich vrijdag opnieuw besmettingen van het coronavirus voorgedaan. Zo is er voor het eerst een geval in Zweden gemeld, zijn er twee nieuwe besmettingen in Groot-Brittannië en eentje in Duitsland.
Sinds de verschillende nieuwe besmettingen hebben de Italiaanse autoriteiten de noodtoestand uitgeroepen voor zes maanden, nadat de afgelopen dagen ook daar de eerste twee gevallen van het nieuwe longvirus ...

Geen opmerkingen: