Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

09 februari 2020

De slimste vrouw van CD&V ?

Het opmerkelijke aan de uitspraak van Hilde Crevits “De VDAB moet vrouwen met migratieachtergrond aanspreken aan de schoolpoort” , is de wereldvreemdheid van waaruit die ontstaat. Daarmee blijkt ook haar ongeschiktheid om te regeren, minister te worden, of om enig ander mandaat te bekleden. Misschien kan ze de kindjes gaan tellen tijdens hun schooluitstapjes? Maar zelfs dat lijkt me gevaarlijk.

En ik die het nog wel de slimste CD&V vrouw vond… 🙁

Ze is er zich nog niet van bewust dat
a) de meesten niet mogen gaan werken
b) De meesten een uitkering hebben die bijna even groot is als een loon uit arbeid
b) de meesten zoveel kinderen hebben dat het kindergeld elke uitkering ruim aanvult.
c) Ze nu in een sociale woning leven, die bij hoger inkomen duurder zou worden en wellicht zouden moeten verhuizen naar de privaatmarkt.
d) Ze dan zelf voor vele kosten zouden moeten opdraaien in plaats van het OCMW, las bv medische kosten
e) Crevits zich niet heeft afgevraagd in welke talen ze al die vrouwen moeten aanspreken en opleiden, en of hen dat zal worden toegestaan door de echtgenoten.
f)Wie er dan het eten zal moeten klaarmaken, poetsen en wassen voor al die mannen en kinderen?
g)Met welk voertuig ze zich op de weg zullen moeten begeven, want het verkeersreglement is hen onbekend.
h) of werkgevers op meer problemen dan oplossingen zitten te wachten, en de werknemers op collega’s met wie ze niet mogen omgaan en die regelmatig om religieuze of familiale redenen zullen afhaken en ze dan mogen werken voor twee.
Aanvullen van het lijstje mag.
Zich kandidaat stellen, om de migrantenvrouwen aan de schoolpoort of elders aan te spreken, ook.

“VDAB moet vrouwen met migratieachtergrond aanspreken aan de schoolpoort”

https://www.redactie24.be/news/27160/vdab-moet-vrouwen-met-migratieachtergrond-aanspreken-aan-de-schoolpoort?fbclid=IwAR2QKUUSKLLyAlje7_zqTNRltnigKGzYhkik9wJ0FAaguoWpEpx2SXWAG14#.Xj81nhch36U.facebook 08/02/20 I
Het aantal knelpuntberoepen neemt toe in Vlaanderen, zo raakte vrijdag bekend. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) wil daar iets aan doen.
Crevits lanceert daarbij onder meer een opmerkelijk idee om meer mensen aan het werk te krijgen. Daarvoor rekent ze op de VDAB, maar ook op lokale besturen.
Zo wil ze vrouwen met een migratieachtergrond gaan overtuigen om in de arbeidsmarkt te stappen. “Vrouwen met een migratieachtergrond komen vaak uit een cultuur waarin het niet normaal is dat een vrouw gaat werken”, zei Crevits op Radio 1.

Schoolpoort

“Het is belangrijk om met verenigingen die deze vrouwen kunnen overtuigen om aan de slag te gaan, contracten af te sluiten. Of dat je als VDAB aanwezig bent op plaatsen waar heel veel vrouwen samenkomen, bijvoorbeeld aan de schoolpoort, om hen te stimuleren om te werken”, aldus de minister.

Geen opmerkingen: