Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

30 januari 2012

Een lesje in economie en kapitalisme van Chinezen


Chinese interesse voor staalbedrijf Carsid uit Marcinelle


Een Chinese onderneming heeft een advocatenkantoor ingeschakeld om informatie op te vragen over de verkoop van het staalbedrijf Carsid uit Marcinelle. Dat heeft de directie van Carsid tijdens een ondernemingsraad aan de vakbonden gemeld. De naam van de Chinese overnamekandidaat werd niet bekend gemaakt. Geïnteresseerde partijen hebben tot eind juni tijd om een overnamevoorstel in te dienen. In november vorig jaar werd bekend gemaakt dat zich al drie potentiële overnamekandidaten hadden gemeld. De site in Marcinelle, onderdeel van de Italiaans-Zwitserse groep Duferco, ligt al drie jaar grotendeels stil door de wankele economische conjunctuur en de hoge productiekosten, waardoor ruim 1.000 werknemers al een lange tijd met economische werkloosheid worden geconfronteerd. De vakbonden merken op meer informatie te wensen over de reële intenties van de Chinese kandidaat.
De vakbonden, ze begrijpen niets van de echte wereld, van de echte economie, behalve dat ze met hun spaargeld meer verdienen en veiliger zitten in Luxemburg.

Wat vindt er echt plaats?
De Chinezen kopen de capaciteit op. Ze sluiten de fabrieken en produceren en verkopen daarna zelf het staal.
Die oude barak in Marcinelle is alleen goed genoeg om af te breken want met haar hoge kosten, haar verouderde infrastructuur, de hoge loonkosten en de historiek van sociale en linkse onlusten, is ze onmigelijk leefbaar en rendabel te krijgen. Het is veel goedkoper elders in de werld een nieuwe fabriek te bouwen dan te trachten deze schroothoop te renoveren. Echter, ik voorspel dat er door de overheid, onder druk van de PS die in die streek zeer veel te verliezen heeft, weer met overheidsgeld en subsidies zal worden gegooid. Niet met de bedoeling een dode muis te reanimeren,dat weten ze, maar om de achterban hun stemmen te kopen. Het is een feit: er bestaan geen ondernemers die nog een echte toekomst zien in die vergiftigde streek. Niet alleen de bodem is daar te saneren, vooral de linkse ondernemers- en kapitaalvijandige mentaliteit, de linkse politiek en de vele verworven rechten, maken dat daar niets meer zal groeien, ook geen Euro.

Stellen jullie zich zelf meer eens de vraag: indien jullie 50 miljoen Euro zouden hebben, zouden jullie daarmee in Marcinelle een bedrijf willen beginnen? Maar zelfs al was het maar 50.000 Euro dat je te verliezen had???
Niemand geïnteresseerd?
OK, dan zijn jullie ook niet sociaal genoeg en evenmin naïef.

De Chinezen gaan dus eerst zoveel mogelijk de subsidies, indirect betaald met Vlaamse belastingen, incasseren. Dan gaan ze wat aan opsmuk-investeringen doen om iedereen de indruk te geven dat het belastinggeld goed besteed lijkt, om uiteindelijk met een buit die naar China zal afgevloeid zijn, failliet te gaan. De fabriek in China of elders staat dan al klaar om de klanten te bedienen, en hier gaat men met overheidsgeld speciale pensioensystemen en vervangingsinkomens een levenslange hangmat garanderen aan de woedende linkse metallo’s. 

Geen opmerkingen: