Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

21 januari 2012

Recht in eigen handen nemen?


Drie gewapende mannen hebben donderdagavond een Hasselts koppel overvallen en gegijzeld in de Henri Eyckmansstraat in Kuringen. Dat maakte het Hasseltse parket pas vrijdagavond bekend.Een van de daders wachtte de vrouw rond 18 uur op bij haar thuiskomst op en dwong ze met een wapen naar binnen te gaan. Twee kompanen glipten mee naar binnen. Daar werd de vrouw, samen met haar echtgenoot die al thuis was, onder schot gehouden. De daders gingen vervolgens op zoek naar geld in de moderne villa. Het echtpaar lieten ze gekneveld achter. http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120121_052 
Relaas in de kranten met volledig adres en foto van de woning, maar geen foto of tekening of beschrijving van de daders in de krant, kwestie van de privacy van de juiste groep te beschermen natuurlijk.

En dan heb je een duur inbraakalarm, beveiligde sloten, ramen en deuren. En camera's helpen ook niet want de beelden worden door de rechtbank en politie genegeerd of verworpen omdat de indentifivcatie moeilijk is, de privacy van het tuig werd geschonden of omdat het gezicht bedekt was. Het vette, ouderwetse, hallucinerende lakse justitieapparaat en grote  machteloze politieapparaat zijn niet meer in staat ons te beschermen. Het zal nog erger worden voor het ooit beter wordt. Dank de politiek om het eigen volk laatst te kiezen, door met uw stem vanaf volgende verkiezingen massaal voor echte verandering te zorgen. En begin al maar schietlessen te volgen en uit te kijken naar geschikte wapens, want je staat alleen en het tuig is verenigd. 
Iemand schreef gepast en scherp in een reactie onder et artikel:"  Het zou omgekeerd moeten zijn: koppel gijzelt 3 gewapende mannen!"
Een andere: " misschien eerst even vragen aan de imam of het wel halal is daar te wonen?", omdat het statistisch nu eenmaal zeer veel waarschijnlijker is dat het weer uit die hoek komt. 
We kennen al vele verhalen, zelfs een uit eigen ervaring, en uit de mond van politiemensen, dat er gewacht wordt om tussen te komen omdat ze niet in een conflict willen geraken met de misdadigers en niet hun leven of hun baan willen riskeren.
Als het tuig al geklist wordt dan wordt het nauwelijks of niet eens meer gestraft, de slachtoffers worden amper vergoed, en de rechtszaken slepen vele jaren aan en kosten bakken geld aan de maatschappij en de slachtoffers. 
Justitie en politie, daarin heb ik, en met mij een toenemend grote groep mensen, alle vertrouwen verloren.  Het recht terug in eigen handen nemen zal helaas nodig zijn als de instituten waarvoor wij al te veel betalen de brave burgers laat stikken.

Geen opmerkingen: