Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

17 januari 2012

Gepukkelpopt en Gemazeld- Deel 2

Nadat een team juristen van de KUL tot het besluit kwam dat de Pukkelpopklanten  recht hebben op terugbetaling, en dit verscheen in de Juristenkrant, kwam er vrijwel onmiddellijk de mededeling van Pukkelpop/ Chokri Mahassine &Co dat er geen sprake zou zijn van verder te gaan dan de gratis drank- en eetbonnen.
Bijna even snel trok Hilde Claes, burgemeester van Hasselt en dochter van de tot corruptie veroordeelde ex NAVO baas en SPa minister Willy Claes, met een Facebookbericht van leer tegen het gepubliceerde onderzoek en mening van de professoren. Dat verraadt meteen haar persoonlijke betrokkenheid dunkt me, en dit gevoel wordt nog versterkt doordat ze het bericht kort erna weer verwijderde.
Ik heb zo het rode vermoeden dat dit gebeurde omdat ze zelf (en haar omgeving)  inzag dat dit haar minsten politiek compromitteerde, ja belangen en zelfs een  belangenvermenging deden vermoeden, eerder dan dat ze het bericht verwijderde  omdat erover verontwaardiging was ontstaan.

Nee ze willen niet terugbetalen omdat dan de linkse propaganda-scène en de tot hiertoe stil gehouden moneymaker in gevaar komen.
Iedereen mag de dupe zijn van de orkaan, maar ondertussen staken Chokri en linkse kompanen lekker veel geld in hun zakken.
Iedereen van de tienduizenden bezoekers is enkele 100den Euros armer, De rockgroepen zagen één na één af van hun gage,  maar zij niet.
De reflex van echte socialisten?!

Pukkelpop is het platform waarmee het kaviaarsocialisme uitpakt en propaganda maakt. Subtiel als echte gluiperds.
De constructies rond Pukkelpop met firma's, VZW's en belangenvermenging zijn wellicht nog groter dan die rond Lernhaut en Hauspie.
Pukkelpop Chokri en linkse aanhang rekenen op het medeleven, werken op het gemoed van mensen met een trauma, en teren verder op de kap van alle echte slachtoffers en gedupeerden. Zoals bij elke onderneming die haar  verbintenis niet nakomt is ze afdwingbaar, en het is niet de klant zijn schuld dat er geen verzekering tegen calamiteiten werd afgesloten. Stel je voor dat de passagiers van het 'Costa' cruiseschip enkel vergoed zouden worden met een pakje friet, een hamburger en twee pinten omdat de reder het geld in zijn zakken wilt steken en hij en de kapitein staan te huilen als acteurs.
Denk ook eens aan Fukushima? Dat was toch ook het gevolg van een ramp.

Hoeveel mensen stellen Pukkelpop en de bedrijfjes van Chokri en Co er rond te werk? Geen behalve hij, zijn vrouw, enkele politieke vrienden een kuisvrouw en een klusjesman. Ze laten alles draaien met vrijwilligers, zwartwerkers eigenlijk. Ze betalen daar nergens sociale of andere bijdragen voor, het terrein krijgen ze quasi cadeau, ze sluiten geen verzekering af, en als het fout loopt blijft het geld in hun zakken, en worden ze uit de wind gezet door de lokale politici.
Ja Chockri en Co worden nog haast als helden en filantropen afgeschilderd nadat het grondig fout is gelopen.

Wie zou er zo geen onderneming met zoveel privileges, zo'n grote opbrengst en zo'n laag risico  willen starten?
Ieder ander bedrijf verschijnt voor de rechter, krijgt de arbeidsinspectie en de RVA over de vloer met een cadeau bij de arbeidsrechtbank en de rechtbank van koophandel, en gaat roemloos failliet. Stel je dan nog bijkomend voor dat er werknemers of klanten sterven wanneer je winkel instort en je niet verzekerd bent...?!

Een rechter die anders zou oordelen voor Pukkelpop en Co dan voor andere 'gewone' ondernemingen is gekocht met geld of beloond in natura (met een postje,  een promotie, voorkennis ....), neem dat maar van me aan.

A propos, het zou hier ook aangewezen zijn een fraude- en belastingonderzoek te verrichten waarbij de belastinginspectie eens de bankrekeningen van alle betrokkenen ter inzage opeist, inkijkt en vergelijkt.
Misschien kan John Crombez (SPa), staatssecretaris voor de Bestrijding van de Sociale en de Fiscale Fraude, toegevoegd aan de Eerste Minister (PS) hier nog flink wat geld recupereren, en zo Jan met de Pet minder laten bloeden bij de besparingen. Dat was toch de opzet van de fraudebestrijding?
Ik wil de vraag, die zoëven spontaan in mijn gedachten komt opgeborreld,  niet onthouden aan de lezer: "Hebben de socialisten het mandaat 'Sociale en Fiscale Fraude' naar zich toegehaald om socialistische fraude in Hasselt,  Charleroi en elders te kunnen toedekken, meer nog dan om hun tegenstanders te vervolgen?"
Het zou mij niet verbazen.
(Gepukkelpopt en gemazeld Deel 1 )

Geen opmerkingen: