Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

16 september 2011

U kon dit niet lezen in de krant, maar...

Het aantal krantenlezers is afgenomen


VRT do 15/09/2011 - 19:08

De aantal lezers van Vlaamse kranten gaat in dalende lijn. Dat blijkt uit de bereikcijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

Van juni 2010 tot en mei 2011 bereikten alle Vlaamse kranten samen net geen 3 miljoen verschillende lezers (2.969.000 mensen), tegenover 3.060.000 lezers in dezelfde periode een jaar eerder.

Het aantal lezers van De Standaard, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad daalde.
De grootste dalers zijn De Standaard (361.200 naar 314.000 lezers) en Gazet van Antwerpen (483.300 naar 395.700). Opmerkelijk is dat de stukverkoop niet evenredig daalt. De verkoop van De Standaard steeg met 2,1 procent, maar een exemplaar wordt door minder mensen gelezen.

De bereikcijfers van De Morgen en De Tijd zijn de enige stijgers. De Morgen ging van 256.100 naar 256.800 dagelijkse lezers, De Tijd van 113.400 naar 123.300.

Dat De Morgen zijn oplage stijgt komt door manipulatie en door de gadgets die de krant weggeeft bij aankoop, niet omdat mensen die linkse, zichzelf noemende kwaliteitskrant, willen lezen.

As ze nog meer schrijven wat de Vlamingen niet willen lezen kunnen ze in de nabije toekomst inpakken. Ze kunnen dan hun krant poberen te sijkten via de keurvakbonden, de mosimorganisatie of in wallobrux. De krant zal dan wel in een andere taal moeten verschijnen en alle journalisten zullen moeten bijscholen.
Parlez vous Français? Kennen  jullie de koran al vanbuiten?

Geen opmerkingen: