Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

01 september 2010

Kim Gijbels, de nagelnieuwe mooie senatrice, een geverfd dom blondje?

Volgens de  vandaag in de krant verschenen commentaar van Kim Gijbels heeft ze nog nooit drugs genomen.
Ze zou erin geluisd zijn, maar haar verschillende verklaringen en de reactie uit haar omgeving laten toe dat niet te geloven.
Ze is nu voer voor de boekjes. De enige carrière die haar nog rest loopt via die weg, en het ziet er naar uit dat ze binnenkort in de Playboy staat en praatgast wordt in menige talkshow van hier tot over de Moerdijk.
Het verhaal is zo smeuïg dat zelfs de internationale pers belangstelling toont.
Ook dat is kassa kassa.

Mijn vrouw die op TV een jonge vrouw zag die in hotpants gekleed ontslag ging nemen uit het parlement wist nog niet waarover het ging, maar ze had zich toen wel de vraag gesteld wie zo gekleed naar het parlement gaat om ontslag te nemen.
Ik ben breeddenkend, en zie zoals elke echte man graag mooie schaarsgeklede jonge vrouwen, maar dit vind ik getuigen van slechte smaak.
Kortom ze heeft nu de status van la Cicciolina

Erin geluisd dus?
Dat zou dan zelfs drie of meer keren op rij zijn geweest want:
Eerst houden ze een (coke?)feestje voor onbekenden want ze laat louche figuren, waaronder hun pas ontmoette taxichauffeur, zomaar in hun hotelkamer binnen om te feesten???

Dan kopen ze ongewild drugs of laten ze zich daarover chanteren zonder enige aanleiding of schuld. "Haar getrouwde vriend Bas Luyten uit Keerbergen, met zijn 30 jaar al in een midlifecrisis ( ook een jong NVA er) die heeft betaald"  en ," ik ben voor 2000€ bestolen" zegt ze. "Daarvan is 1800€ op onverklaarbare wijze met haar bankaart afgehaald".

Dan wordt ze ongewild en onterecht nog tot ontslag 'gemanipuleerd' uit haar politieke snoepbaan.
Over de politieke toekomst van vriend Bas staat er nog niets in de krant, maar die zal wel niet meer veelbelovend zijn.

Had ze ook nog, meteen na haar aanstelling als senator, aan vriendjespolitiek gedaan en haar eigen verslaafd neukvriendje aangeworven als parlementair medewerker.
Zijn verslaving was haar nochtans bekend, alsook het feit dat er eerst een recruteringsprocedure moest worden gevolgd.   http://www.vandaag.be/binnenland/45482_geybels-nam-vriend-week-geleden-aan-als-medewerker.html
Zelfs om te liegen is ze te dom, nochtans een techniek die ze als politicus  onder de knie hoort te hebben.
Dat nu ook haar papa ter hulp komt gesneld is aandoenlijk, maar begrijpelijk van een bezorgde vader. Ik zou het zeflde doen voor mijn kinderen; bloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

Als ze echt wilt bewijzen dat ze nooit drugs nam, dat ze zich dan snel grondig laat onderzoeken door een wetsgeneesheer en/of een dopinglab. Er blijven immers in het lichaam toch lang sporen achter.
Cocaïnegebruik bvb kan men zeer lang via het haar vaststellen. Maar dan moet ze dat onderzoek direct laten uitvoeren zoniet blijft het vuur bij de rook.
Maar, ik betwijfel zeer of ze deze piste, die ze als arts moet kennen, zal bewandelen omdat ze weet dat ze positief zal testen.
Vandaar ook al het tussenstukje in ee van haar verklaringen 'dat er door hun eten drugs zouden gemengd zijn'.
Het is als de coke gevonden bij Paris Hilton die weer eens van een vriendin of iemand anders zouden zijn.

Domme seuten toch die de verkeerde vrienden kiezen, zich in zulke nesten werken. Meestal blijven die dat tot droefnis van de ouders hun hele leven doen.

Vooral Kim had met de verkiezingen de jackpot gewonnen op haar 28ste.
Het gebeuren zal hen nu hun hele leven achtervolgen.
Het is niet omdat men de computer met veel informatie heeft gevuld dat hij ook intelligent wordt, laat staan ervaring heeft. Na alles wat vooraf ging, twijfel ik zeer aan hun onschuld, maar ook aan hun bekwaamheid, inzicht en mensenkennis dewelke onontbeerlijk zijn om een land te mogen besturen. Er lopen al genoeg onbekwame mensen rond in de parlementen.
 
Bas Luyten, die blijkt wel eerder met drugs in verband gebracht te zijn, want nog niet zolang geleden is een vriend van hem aan een overdosis overleden in de Imelda klinkiek in Bonheiden, en ik herinner me dat hij er zelf al eens voor opgepakt of veroordeeld is.
Bas is een type waarvan elke vader hoopt dat zijn dochter er niet mee aanpapt.
Ik hoop dan ook dat zijn echtgenote zich snel laat scheiden, tot opluchting ook van haar ouders denk ik.

Ik wens de jonge vrouw (en familie) geen onheil of een rotleven toe vanwege deze misstappen. Nee, alleen een dringende bezinning en binnen enige tijd het groeien van een bakvis tot een heuse verantwoordelijke volwassen vrouw die haar eigen kinderen wilt zien opgroeien zonder drugs en criminaliteit allerhande, en liever haar kinderen niet zal willen zien omgaan met louche figuren.

Drugsgebruik of drugshandel kan en mag nooit getolereerd worden zeker niet als politicus met een mandaat of als arts. Drugsgebruik en drugshandel moet absoluut bestreden blijven en niet gedoogd.
 
nabeschouwing:
Vroeger kon men pas vanaf zijn 40ste senator worden en ik dacht van af 25 pas in de kamer zetelen. Men was toen maar meerderjarig op 21 ipv 18.
Ik pleit ervoor om dat terug in te voeren.
Het is destijds door de linkse partijen na mei 68 ingevoerd omdat ze steeds meer links kiesvee nodig hadden om aan de macht te blijven. Nu de leeftijd niet meer verlaagd kon worden is men ander kiesvee via immigratie beginnen invoeren, maar ook daarover blijken ze vrij stel de controle te verliezen die immigranten  leven en luisteren naar andere regels, hebben andere agenda's.
 
Ik denk dat men misschien terug die minimumleeftijden moet invoeren. Het zal verschillende jongeren wat onrecht aandoen, maar dat overleven ze wel, zoals ook wij dat vroeger konden, en ze zullen dat later wel begrijpen.

4 opmerkingen:

lucky9 zei

Je bent jong en je zit op school. Vrijdagnamiddag komt er op het pleintje vlakbij de uitgang van de skool altijd een zwarte Golf met zeer donkere ruiten aangereden.
Met die mannen, daar moet je vriend mee wezen. Die geven je lekker gratis stickies. Volgende week komen ze terug uit het Zuiden en is het weer feest in het wiekent. We kunnen ook een lekker handeltje opzetten. Wij hebben kameraadjes en vriendinnetjes genoeg. En wat is dat nu vijf euro voor een jointje.
Loopt lekken makkelijk en het grote voordeel is dat ik gratis mee-geniet. Achmed zegt dat ik nu wel een kapitaalkrachter kalandisie moet beginnen opbouwen hoe meer kalanten hoe meer ik gratis krijg. Lekker voor mezelf hahaha.
Ik ga het ver schoppen, misschien wel tot burgemeester van Brussel of zelfs tot minister van justitie.
Achmed zegt dat de wereld aan de durfers is. CU next wiek en hou alles kits achter de rits.

Anoniem zei

Je uitlatingen en beschouwingen getuigen van weinig 'verstand'. Bovendien; leer eerst netjes spellen voor je denkt in de grote mensen wereld mee te kunnen...15jaar bak staat je te wachten en dan heb je dat weer om over te blèten. Dwaas!

Lucky9 zei

Beste anoniem,

Wil je er volledige namen, juiste uren en exacte datums bij?
Of vindt je dat alleen Hoste en Urbanus het recht hebben om humoristisch en extreem 'ad rem' te zijn?

Met vriendelijke groeten.

A. Griffon zei

Zo ziet men maar dat er voortdurend mensen over onze schouder meekijken om te zien wat we schrijven. Niet om geïnformeerd te worden, niet omdat ze geïnteresseerd zijn in wat hier geschreven wordt maar omdat ze ons schaduwen.
Laat ons dan maar zeggen beste anoniem die geen enkele vorm van satire of humor verstaat, die liefst iedereen die zijn vrije mening beoefent,die lijnrecht of dwars staat op zijn mening,liefst opgesloten zag voor 15 jaar,geruineerd en ontzet uit zijn stemrecht,....dat wij jullie ook schaduwen.
Wat denken jullie ervan dat wij dezelfde straffen voorbehouden voor linkse collaborateurs,multiculpoco's en lui die onze vrijheden en welvaart verkwanselden, want je voelt het toch dat alles aan 't veranderen is?
"Change" heet dat. Is die slogan je bekend?