Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

27 september 2010

Begrijpen jullie nu voor wie en waarom het Vlaams Belang een gevaarlijke partij is

Aan de hand van twee recente voorbeelden geplukt uit de recente kranten, illustreer ik de vraag in de titel:

Miljoenenpot voor Dehaene

Europarlementslid en Oud-premier Jean-Luc Dehaene zit momenteel op 2,7 miljoen euro (belastingvrij!) aan aandelenopties AB InBev. hij is daarmee als bestuurder koploper inzake aandelenopties bij AB InBev. Hij klopt ook voorzitter Peter Harf.
De vier onafhankelijke bestuurders zitten samen op een potje van 8,1 miljoen euro. 2,7 miljoen daarvan is voor Dehaene. Dat is op basis van de huidige beurskoers (43,2 euro).

Volgens de berekeningen van Tuybens, die ze voorlegde aan het bedrijf,Het wordt zelfs een belastingvrije 3,4 miljoen€ als het aandeel AB InBev in het voorjaar van 2012 een koersdoel van 48 euro haalt
De afscheidspremie van Louis Michel
Zoals jullie misschien al hadden kunnen lezen in de kranten is Loulou ( seulement pour les amis) boos omdat is uitgelekt dat hij een ontslagpremie van 380000€ zal incasseren na amper vijf jaar occasionele aanwezigheid in het Europese kantoor/parlement waar hij commissaris was voor Ontwikkeling en Internationale Hulp. (van werken hebben wij geen weet, en van regelmatig langs een tikklok passeren evenmin)
Ontwikkelingswerk en liefdadigheid brengt goed op, en men wordt er nooit moe van, zo heeft u ongetwijfeld al kunnen opmaken.
Nu maakt hij zich klaar om naar het voorbeeld van Dehaene enkele lucratieve postjes, als bestuurder of consulent- lobbyist in de wacht te slepen. Dat mag hij weliswaar niet meteen, toch niet in het daglicht, maar binnen een of twee jaar.
Wees niet bang hoor, hij zal niet verhongeren ondertussen. Bovendien, wie durft  te conbtroleren of hij zich wel aan die regels houdt?
 
Ja ze zijn bang van het Vlaams Belang. Jullie vermoeden wel waarom?

Geen opmerkingen: