Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

08 april 2009

Een getelefoneerde vraag en een achterlijk antwoord.

"Slechts 1 per 15.000 zendingen via De Post komt te laat of niet toe. Dat zei minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere (CD&V) aan kamerlid Leen Dierick (CD&V)." (red. :Leen gaf de voorzet aan haar partijvriend Steven om eens in de belangstelling te komen. Het zijn bijna verkiezingen weet u wel; en aangezien de oppositie altijd de verkeerde vragen stelt....)
"In 2008 verwerkte De Post 3,22 miljard zendingen en waren er “slechts” 231.457 klachten over niet of te laat toegekomen zendingen.
De jongste vijf jaar behandelde De Post 68 gevallen van achtergehouden briefwisseling en 111 dossiers van gestolen post."

Wat een groffe leugen die ze weer in de wereld sturen. Bij ons alleen al, een gewoon gezin, gaan er elk jaar een vijftal verloren. Vroeger in onze onderneming nog veel meer.
Zelfs aangetekende zendingen!!!
Wij hebben al klacht ingediend, maar de enige reactie is dat we de postzegels terugbetaald krijgen. Voor de tijd en moeite die men er zelf in stak om de klacht te schrijven en op te volgen krijgt men niets. Maar ook voor het verloren voorwerp moet men niets verwachten. Mensen worden het beu klachten in te dienen, en ik ben er ook maar mee gestopt, maar niet met aanklagen.
Het getuigt van tjeven-achterlijkheid van de minister dat hij een antwoord van de Post zonder controle of bedenkingen komt aflezen in de kamer. Maar ja, bij de post werken veel gesyndiceerde kiezers en die kun je niet over hun voeten rijden, die moet je te vriend houden natuurlijk.
Erg is bovendien dat het gerecht te veel waarde hecht aan brieven en aangetekende brieven bezorgd via een niet waterdicht systeem en allesbehalve efficiënte organisatie. Alsof een niet geschreven waarheid minder waard is dan een geschreven leugen.
Stel je maar voor dat je niet tijdig kon reageren op zo'n brief omdat hij niet werd bezorgd, niet werd doorgestuurd volgens de betaalde opdracht bij de post, op een verkeerd adres toekwam en bij afwezigheid werd teruggestuuurd. Dan kun je zelfs niet eens (tijdig) een klacht indienen omdat je er geen weet van hebt.
Vertel dat de ivoren-toren-rechter maar eens in zijn antiquariaat.
Dit nieuwsbericht van de post, dat als een blazoenpoetsmiddel publicitaire ruimte krijgt in de media is zo een geschreven leugen die in de rechtbank zou standhouden, zonder dat ik en andere lezers op deze juichkreten van de Post en haar minister zouden reageren. Post en justitie zijn hopeloos verouderd, gepolitiseerd en onbetrouwbaar. Straks kunnen we ze ook afschaffen misschien? ;o)

4 opmerkingen:

Fee zei

ik ben in een lang geleden vorig kloteleven nog facatateur geweest, in 't Vlaams dus ne postbode.
De Post mijne heren, dat is een apekot. Een dikke boek vol kan ik schrijven over de manipulaties, vernederingen, achterbakse valse streken en nog veel meer. Psychisch ben ik er aan kapot gegaan, vandaar dat kloteleven. Maar het werk van postbode zelf deed ik graag. Bij vele verschillende mensen komen, pensioentjes uitbetalen, kranten bezorgen, het was een schoon werk.
Het waren de collega postmannen en meestal de postmeester zelf die niet deugden. Postmeesters zijn machtswellustige gestapo bandieten. Ge kunt het niet geloven maar bij De Post heerst er een echte concentratiekamp Gestapo cultuur met als uitvoerders de oppermachtige postmeester van het kantoor. Leugens en bedrog zijn er normale zaken, wie er niet aan meedoet moet kapot. Moest ik het geld en de middelen hebben ik huurde zeker een paar onfrisse figuren in om enkele postmeesters van toen vreselijk te martelen tot ter dood. Ik zou er begot veel plezier aan beleven. noem ik zo gewezen postmeesters te Kampenhout Somers en Ponsaerts, en postmeester te Vilvoorde Janssens en zeker ook in Bertem postloeder Hindrickx, een achterbaks varken van de gemeenste soort. hun penis er af en hun ballen zelf laten opfretten.

A. Griffon zei

Beste Fee, De postbodes dat zijn diegenen waar de burgers een contact mee hebben (of hadden)en wellicht diegenen die het hardst werkten. Maar voor elke postbode zijn er 20 kantoorbaantjes of meer waarvan men zich afvraagt of die er wel nodig zijn. De postbodes dat zijn diegenen die voor de post een meerwaarde betekenen en die men onderbenut met hun menselijke contacten en hun aan huis service.Ja het is een mooie job eigenlijk.
Er is geen alternatief voor de Post dan moderner worden, afslanken en harder werken voor iedereen, maar vooral de kantoorbaantjes. Iemand die iets anders in het oor fluistert is een bedrieger. Maar weer zal er niemand durven.
Het politiseren en omvormen van parastatalen tot haast beschermde werkplaatsen voor vrienden en mensen op zoek naar een makkelijk baantje dat kan niet anders dan stoppen, of het zal de post zijn die zal moeten stoppen. Men moet de juiste persoon op de juiste plaats zetten via eerlijke evaluaties die het respect en medewerking van de mensen afdwingt door kennis en inzet.
Aan modernisering, grotere efficiëntie en vereenvoudiging en verstandige keuzes is nog geen befrijf gestorven, integendeel.

Fee zei

het is/was een mooi job, GEWEEST!
vroeger had de postbode tijd voor menselijk contact, de laatste jaren van mijn postaal bestaan was dat echter volledig weggevallen. Werken, lopen, de brieven geteld en de minuten ook. Niet meer te doen gewoon. En dat terwijl de baas zijn tijd doorbrengt met het spelen van spelletjes op de pc (écht waar, meermaals zelf gezien) en het personeel psychisch martelen.
Ik geef het toe: ik ben daar een verzuurd mens geworden, ge zou voor minder uwe kop tegen de muur tot moes bonken. Als ge niet wreed met uw ellebogen kunt werken en anderen beliegen en voor schut zetten, wordt dan geen postbode. Op de post hebde geen vrienden, ieder voor zich is daar de mentaliteit, en inderdaad, met veel gekonkelfoes achter de officiële schermen krijgt ge daar een jobke waar ge al slapende 100 jaar wordt van 't niks doen. En als ge niks te doen hebt komen de zenuwen naar boven en gaat ge uw collega's maar wat koeioneren. Zo is dat, ik mag mezelf met trots een ervaringsdeskundige noemen. Maar aangezien dat mijn ervaringen mij zot hebben gemaakt telt dat niet meer mee zekerst?

daaag.

Anoniem zei

Beste Antoine, (en ook beste Fee)
Sorry dat ik Uw blog een paar dagen verwaarloosd heb, maar nu wil ik het wel "wieder gutmachen" door te reageren op het Postartikel:
Mijn oudste dochter is ook "facteurke", zij heeft "ronde Lissewege-kerkwijk".
Die ronde heeft zij al jaaaren, tot groot "contentement" van haar klanten (en van mezelf, want haar goede naam en faam bezorgen mij toch enige "status" in die nevengemeente)
Vroeger hield zij de sociaalvoelendheid van De Post in eer door bv. ook brood mee te brengen van de bakker (op haar ronde) voor "ouden van dagen" die niet meer zo goed te been waren.
Sedert de invoering van de Geo-route, is haar werktijd zo zwaar geworden dat die mensendienst er niet meer van af kan...Aanbellen, wachten totdat opengedaan werd, wachten tot de centjes gehaald werden, nam teveel van haar tijd in beslag.

Op de aangehaalde punten van Fee, kan ik enkel een bevestigend antwoord geven...en ook betreuren dat een deel der "nieuw-aangeworven" postbodes, het niet meer zo nauw nemen met hun taak.
( en het zijn nochtans géén allochtonen maar rasechte belgen; schandalig !!!)
De Post verloederd totaal: Véél te veel "draaistoelen", maar een nijpend tekort aan "tabouretjes" (als U begrijpt wat ik bedoel).
Het zal nog verslechteren: men is zinnens om de post te laten bedelen door vrijwilligers, en de gereduceerde postmannen en -vrouwen nog enkel het sorteerwerk te laten uitvoeren.
Tegenwoordig krijgen de mensen nog (enigzins) regelmatig hun post omdat de "facteurs",ondanks regen en wind, toch "erdoor moeten" maar...als het vrijwilligers zullen zijn, dàn zal de postbedeling zeker afhangen van het "goeie weer", gegarandeerd hoor.
Groeten van een "in form zijnde, verontwaardigde", Victor V V.