Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

26 maart 2015

Toneel en krokodillentranenVoorlopig spuiten ze mist met ” het kan aan van alles en nog wat liggen.”

Ze doen alsof ze nog aan ‘t onderzoeken zijn. De nationaliteiten van de slachtoffers werden al bekend gemaakt, maar wat ik nergens las is hoeveel en wie van hen een moslim was bvb. Niet irrelevant in de hedendaagse geschiedenis.
Geluidsbandjes beluisteren van wat er zich in de cockpit gedurende een goed uur afspeelt, duurt toch maar een goed uur? Allé, we geven ze nog 12 uur, om ze 12 keer te beluisteren.

Maar wees gerust alle regeringsleiders die ter plaatse snelden deden dat om met mekaar af te spreken hoe ze gezamelijk naar buiten konden treden met hun verhaal. De krokodillentranen zullen de zakdoeken natmaken , en het toneelstukje van de leiders van de planeet, rond de herdenkngen en de begrafenissen, zal nog applaus krijgen ook.
Net zoals na de aanslag op Charlie Hebdo zullen ze het drama trachten te recupereren en wellicht de racisten de schuld geven voor het uitlokken van de misdaad.
Dan volgt er een geënsceneerde foto die dan aan een of andere witte mars zal worden geplakt. En het volk gaat na een potje meehuilen gerustgesteld terug maar aan de slag of naar een partijtje voetbal kijken. Ongewis dat ze deel uitmaken van het grote democratische plan, de democratische manipulatie.
Zoals altijd al zijn er de slimmen die leiden en de dommen die (willen) geleid worden. En de slimmen weten dat.
http://nl.metrotime.be/2015/03/25/news/airbus-a320-crasht-in-franse-alpen/Ik wordt al misselijk als ik aan al die schijnheilige herdenkingsplechtigheden van de komende dagen en jaren denk. De politici, en zeker François Hollande na de recente grote verkiezingsnederlaag voor zijn partij en de overwinning van het Front National, proberen de schade te beperken door veel aan emotionele communicatie te doen. Elke aanwezigheid bij een ramp, elke boodschap gebracht op radio of TV, elk persbericht en elke actie en beslissing zijn daarop gericht.

Merkwaardig kort artikeltje in de Gazet Van Antwerpen
http://www.gva.be/cnt/dmf20150325_01598095/tweede-zwarte-doos-gecrashte-a320-gevonden

Ja, het staat er echt te lezen: ‘ DE REEDS GEVONDEN ZWARTE DOOS WORDT VERDER BEWERKT’ De communicator of de journalist was zich niet bewust hoe kort hij daarmee de waarheid raakt.

“De tweede zwarte doos van het neergestorte toestel van Germanwings is woensdag nog niet gevonden. De reddingswerkers vonden wel het omhulsel van die zwarte doos, maar de machine zelf – die de vluchtdata registreerde – niet. Dat heeft de Franse president François Hollande verklaard in Seyne-les-Alpes, na afloop van het bezoek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Spaanse premier Mariano Rajoy nabij de crashsite.
De reeds gevonden zwarte doos wordt verder bewerkt. Het onderzoek van de spraakrecorder gaat door, aldus Hollande. De eerste zwarte doos werd voor onderzoek naar Parijs gebracht. De president verzekerde er alles aan te doen om de omstandigheden van de ramp op te helderen.”

En omdat de president dit magische laatste zinnetje uitsprak verkeren alle mensen in hypnose.

Geen opmerkingen: