Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

20 maart 2015

Lekker goedkoop,….dat is maar hoe je ‘t bekijkt.

Geplaatst op Nageltjes.be 18/03/2015 door a. griffon

Terreuraanslag in Tunis, Tunesië door moslims

Mijn overburen zitten daar nu. Nog een week voor ze terugkeren?…. als ze nog terugkeren…. (ik hoop het wel, want het zijn aardige mensen) Ik vermoed wel dat ze nu op Djerba zitten, maar je weet maar nooit. Het was te verleidelijk. Voor minder dan de prijs van het gewone leven hier, zit je daar in een 4 sterren hotel, in het zonnetje, en word je bediend, ….. of beroofd. Soms van je geld, en soms van je leven…

Zouden alle mensen die gepland hebben naar die islamitische landen te gaan, hun reizen nu niet omboeken? Het is dom om er nog naartoe te willen gaan.

En lekker goedkoop,….dat is maar hoe je ‘t bekijkt.


In de Tunesische hoofdstad Tunis hebben gewapende mannen het vuur geopend in het Bardo museum nabij het parlement. Daarbij werden acht toeristen gedood. He…
STANDAARD.BE

Naschrift:
Ja hoor, ze wisten heel goed dat er in islamitische landen gevaren dreigen, en ik verwittigde hen bovendien nog expliciet. Maar toen ze de reis een 5-tal weken geleden boekten, en ze 2 weken geleden vertrokken was het hier somber en koud en ginds zonnig en warm en …goedkoop. Ach, het zou moeten lukken… dat ons wat zou overkomen… Maar als het fout loopt dan verwachten ze dat anderen hun leven wagen, en de maatschappij opdraait voor de hoge kosten van repatriëren en de medische bijstand. Als ik het voor ‘t zeggen had, dan werd de wereld ingedeeld in zones.
Zone 1: het is er veilig, we komen je helpen als dat nodig zou zijn. Een verzekering is a)aanbevolen b) vereist
Zone 2: Het is er niet ongevaarlijk ( ook bvb voor bergbeklimmers en avonturiers die risicovolle activiteiten uitoefenen); we komen je wel helpen, maar de kosten zijn steeds voor u en zijn via een verzekering of via persoonlijke fondsen te dekken.
Zone 3: U reist erheen op eigen risico, als er wat gebeurt dan komen we jullie niet helpen. Eigen schuld, dikke bult. Enkel wanneer het een missie in expliciete opdracht van de overheid/regering plaatsvindt wordt een uitzondering gemaakt.
Zone 4 : Iedereen blijft daar weg. Als u er toch naartoe gaat: A-dieu !

Geen opmerkingen: