Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

05 maart 2012

"Racistische" tijdschriftcover op de valreep veranderd.

Op de VRT website "de redactie"
"Racistische" tijdschriftcover op de valreep veranderd."

Dit was pas nieuws dat niet op de VRT mocht ontbreken vond het journaille!
Op de Filipijnen publiceerde het mannentijdschrift FHM op de cover een foto van de Filipijnse Bela Padilla, een nogal blank uitziend model/actrice, die "uit de schaduw trad" van haar verleden, voorgesteld door zwarte fotomodellen.
Na een golf van protest veranderde het tijdschrift in extremis toch maar de cover voor het boekje in de winkelrekken lag. Verzwarend feit vonden de klagers dat de redacteurs zelf niet merkten dat deze cover racistisch was, en dat dit bewijst hoe diep het racistische denken al ingebed is in de Filipijnse maatschappij. De VRT zou hetzelfde zeggen en schrijven over de Vlaamse maatschappij in een vergelijkend geval.


Het kwam ook de BBC ter ore, en zoals het een multicul-zender betaamt, moest er om uitleg worden verzocht middels een interview:
Padilla verontschuldigde zich meermaals tijdens het interview op BBC. "Ook al zag ik de foto op voorhand, de uiteindelijke cover verbaasde ook mij. Ik heb geen spijt van de cover, want het is een mooie foto. Maar indien ik iemand beledigd heb, mijn excuses", aldus de 20-jarige actrice.


Nog even en de Britten kunnen zich afvragen waarom ze ten koste van zoveel levens ooit hun land, volk en waarden hebben verdedigd tijdens de voorbije twee Wereldoorlogen. Al zullen ze die vraag wel elders moeten stellen dan bij of via de BBC.


Die vraag kunnen wij Vlamingen ons even goed stellen, maar niet bij de VRT natuurlijk.


http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/ODN_120305_CoverRacistischFilipijnen


Wat is er nu racistisch aan die cover? Niets!
De poco's zijn gewoon geflipt, en zien overal spoken. Het veiligste voor uitgevers is straks om nooit meer een neger op de cover van een magazine te zetten. Eigenlijk betrof het niet eens echt zwarte vrouwen maar zwart bijgeverfde modellen om de schaduwen voor te stellen.
Maar stel dat het andersom was geweest, een negerin op de voorgrond met erachter 5 Filipijnse of blanke vrouwen? Dan had er geen vuiltje aan de lucht geweest. Nee, want blank racisme mag en de positieve discriminatie van al wat multicultureel en bruin is moet hoogtij vieren.
Ik laat mij niet intimideren, niet mijn trots als blanke, hoog opgeleide Germaanse Europeaan ontnemen, niet knoeien met recht om zelf te mogen denken en zeggen wat ik wil, en ik verzet mij dan ook tegen dit soort hersenspoelende tendentieuze journalistiek en dito poco-journaille.
En zeggen dat wij voor dit non-nieuws 3000 man betalen bij de VRT via onze belastingen, om ons herop te voeden zoals in de DDR van voor 1990.
Voor hen en ons aan het recente verleden te herinneren, de overigens mooie hymne van de DDR, die het VRT journaille koestert en ons doet sidderen:"Auferstanden aus Ruinen"

Geen opmerkingen: