Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

24 maart 2012

EERBETOON AAN MOHAMED MERAH

Na de moorden in Montauban op Franse militairen van Noord Afrikaanse origine, deinsde de pers en de pocowereld er niet voor terug om de dader te duiden in rechts nationalistische kringen, en iedereen die er aanhanger van was te demoniseren. Nu bekend is dat de dader van deze moorden en die op de joodse burgers het werk zijn van een of meerdere moslims, haast men zich, inclusief Sarkozy mee te delen dat de moslimgemeenschap daarop niet mag aangekeken worden.  (http://synthesenationale.hautetfort.com/archive/2012/03/22/la-tartufferie-journalistique.html
Nicolas Chapuis, « journaliste » au Nouvel Observateur, se confie sur twitter :
« Putain je suis dégoûté que ce soit pas un nazi »
« ça aurait été effectivement plus simple », lui répond un collègue journaliste et réalisateur…
Le comble de la tartufferie journalistique…
 Nicolas Chapuis, ‘journalist’ bij le Nouvel Observateur, is niet gedegouteerd wegens het feit dat onschuldige joodse kindjes werden vermoord, maar wel omdat de dader geen nazi was! 
Zijn collega twittert terug: “Het was inderdaad eenvoudiger geweest”! Le Nouvel Obeservateur heeft een oplage van 530.123 exemplaren. (met dank aan 
Roeland Van Walleghem die dit berichtje vond en vertaalde)

Sinds de bekendwording van de identiteit van de dader en zijn medeplichtigen, bleef het langs moslimzijde oorverdovend stil wanneer het om afkeuring van de daden gaat of medeleven met de joodse slachtoffers.
In tegendeel, er werd in moslimkringen lovend gesproken over Mohamed Merah, gejuichd zelfs om zoveel moed bekomen van allah, die groot is. Voor hen bevindt hij zich nu als martelaar in de hemel (temidden van tientallen maagden die hij naar hartelust mag bespringen)
Een fanpage werd te zijner ere op facebook geopend en op zeer korte tijd werd die al door honderden fans onderschreven.

Maar het kon nog erger, en dus gebeurde dat ook.In Rouen vroeg een Franse taallerares haar leerlingen om een minuut stilte te houden voor de doodgeschoten moordenaar met de boodschap vooraf dat de link van Merah met Al Qaida een uitvindsel was van de pers en ook van president Nicolas Sarkozy. De Franse scholen hadden woensdag in heel het land de slachtoffers van de seriemoordenaar met een minuut stilte herdacht.

Moet er nog een tekening bij staan om te weten dat het hier om een moslima ging, waarschijnlijk een die met een hoofddoek voor de klas staat.

Bleek dat nog niet iedereen in de klas een afstammeling van een moslim was, want het kwam aan het licht na enkele klachten.

Elders in Frankrijk zijn veel klassen alleen nog maar door moslims bevolkt, waardoor de Fransen niet meer weten wat er wordt aangeleerd, tenzij ze er continu een echte leken-Fransman als inspecteur zouden plaatsen.

Haar daad zou haar in nauwe schoentje brengen stond er in de krant, en de Minister van Onderwijs Luc Chatel heeft de onmiddellijke schorsing van de leerkracht en disciplinaire maatregelen bevolen.

Of dat ook zomaar en kosteloos zal kunnen zal van de pro-deo advocaten de poco-rechters en het hof van Straatsburg afhangen. Wie weet krijgt ze na lange, dure processen nog geen schadeloosstelling en een triomfantelijke intrede in haar klas en school. Nauwe schoentjes zijn voor moslims de uitgelezen kans om het rechtssyteem te testen en de grenzen te verleggen. (Een en ander conform de prejudiciële vragen van Jozef de Witte van het CGKR)

Nauwe schoentjes, ach wat een softe, nietszeggende uitdrukking. Schorsing en disciplinaire maatregelen, wat een kleffe aanpak en schijnvertoning. Ontslagen op staande voet en gerepatrieerd naar haar land van oorsprong of naar Iran of Afganistan. Daar mag ze als vrouw niet eens meer voor een klas staan en haar bek opendoen.

http://www.vandaag.be/buitenland/93236_lerares-vraagt-minuut-stilte-voor-seriemoordenaar.html

volgend artikel heb ik vertaald Uit de " Tribune de GenèveWaarschijnlijk stond het ook elders in de Franse Pers

"EERBETOON AAN MOHAMED MERAH"

Marine Le Pen wilde de Facebook-pagina open houden


Voor de presidentskandidate van het Front National voor moest de Facebook-"fanpage" van de moordenaar van Toulouse, getiteld 'Tribute to Mohamed Merah " hebben gediend als informatie voor de inlichtingendiensten te tegen de radicale islam.

Marine Le Pen.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft echter donderdag ingegrepen om een "fan pagina" te sluiten op Facebook als "eerbetoon" aan Mohamed Merah, die kort na de dood van de pleger van zeven moorden in Toulouse en Montauban was geopend. Minstens 435 mensen hadden deze pagina bekeken en als "loved" (vind ik leuk) aangeklikt, voordat de publicatie werd beëindigd.Marine Le Pen zei vrijdag dat het noodzakelijk was om de Facebook-pagina van de "tribute" aan Mohamed Merah te handhaven, " om te tonen aan de Fransen hoe het ervoor staat" en er informatie uit te halen voor de terrorismebestrijding.

"Waarom doen ze de pagina verwijderen, omdat ze weigeren de waarheid te zien? Dat wil zeggen dat ze weigeren te zien dat er in Frankrijk misschien wel honderden mensen (...) die van mening zijn dat de criminele handelingen van Mohamed Merah waardering verdienen? " antwoordde Marine Le Pen, tijdens een bezoek aan de Mont St. Michel.

"Zijn we niet bezig om de koortsthermometer te breken odat we weigeren de koorts te zien en de oorzaak ervan te behandelen?" Zevoegde eraan toe: "Ik vind dat we deze Facebookpagina moeten openhouden, ten eerste om de Fransen te laten zien waar we aan toe zijn, en ten tweede voor de diensten die betrokken zijn bij de strijd tegen de radicale islam en alle mogelijke informatie te verzamelen over een netwerk", aldus mevrouw Le Pen.

Ook had de FN leidster felle kritiek op de aankondigde maatregel van gisteren door Nicolas Sarkozy, die " alle mensen die op regelmatige basis internet sites raadplegen die terrorisme verheerlijken of die oproepen tot haat en geweld. "gerechtelijk zou straffen.

Ze zei "het is dit soort analyse die het mogelijk maakt voor inlichtingendiensten om de gevaren van morgen op te sporengevaar dat is morgen." "Het is een absoluut essentiële bron van informatie, en deze informatie verhinderen is een dramatische domheid."

Geen opmerkingen: