Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

12 december 2011

Di Rupo gaat Nederlands leren


Di Rupo heeft 60 jaar de tijd gehad om Vlaams te leren, en wat we vandaag horen en zien is het resultaat.
Te weinig en te laat.
Het is slechts bedoeld om de Vlamingen te paaien natuurlijk. Aan de onderhandelingstafels zal wel verder gekonkeld en gepland worden in het Frans samen met de Vlaamse collaborateurs die willen laten zien "qu'ils sont des hommes d'état et de bonne volonté.
Vlamingen zijn domoren en masochisten, hoe kunnen anders zulke lui als Di Rupo eerste minister worden.
Er staan meerdere records op naam van dit operette-onland. Niet alleen de langste formatie, maar ook de eerste homo premier die de taal van de Vlamingen niet spreekt, de eerste homo minister van Onderwijs hebben we ook al, de meeste politieke allochtonen, de meeste koninginnen ( waarvan eentje gevraagd werd om de heks in de nieuwe film van Sneeuwwitje te spelen, en die haar eigen appel meebrengt op de set), de hoogste belastingen, de meeste collaborerende politici, de meeste corrupte, zakkenvullende en ongestrafte politici, en … het Vlaamse volk dat langer dan wie ook het recht op een eigen land wordt ontzegd.
Bij de Congolezen , de Grieken, de Syriërs,  de Turken en elders zijn er dan revoluties en zware protesten, maar hier ...hier niet (behalve door de Congolezen , de Grieken , de ….). 
Wij zijn een volk van lafaards, en zulke regeringen die het Vlaamse volk bestelen en die in kamers onderhandelen in de taal van de onderdrukker zijn ons lot. Niet soms? 
Voor wanneer de eerste allochtone burgemeester van een Vlaamse 'groot'stad? 
Of hebben we die al niet met de waarnemende burgemeester van Elsene?
In dit land krijgen nieuwkomers en 'anders'-rariteiten meer kansen dan waar ook ter wereld.
Weg met ons? Weg met de normale mensen?
Maar is dat ook niet weg met de spaarders, de wroeters, de bedenkers, de belastingbetalers, de socialen en weg met de toekomst van ons zelf en onze kinderen...????

Geen opmerkingen: