Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

09 mei 2010

De titel van dit artikel is iets te lang

Sp.a niet in regering zonder duidelijk plan voor betere pensioenen


Dit is de slotconclusie van de SPa na hun verkiezingscongres die door de kranten werd overgenomen met eronder hun verslag.
Noch de slogan noch het verslag maakte op mij enige geloofwaardige indruk, en aan de reacties eronder te lezen was ik daarmee niet alleen. Eén naïeve linkse dromer in het beste geval, of een zelfbediener van het linkse systeem in het slechtste, zich Jimmy noemend, wilde een linkse valse noot op het forum laten klinken.
Een oneliner van een zekere 'grey' vatte de reacties goed samen, en werd daarom de reden en de titel van deze blogpost
Lees zelf maar de copie van de reacties:

Jacky
Van mij moeten jullie zeker geen stem verwachten ! SPA de bedriegers en Gennez buiten !
De VD Broucke dat is een persoon met impact en intellect tgo Gennez die is 0,0 !

HANS DE Wverkiezings blabla,zij die het mede met de liberalen grondig omzeep hebben geholpen en enkel huneigen rianten weddes en pensioenen toegekend hebben moeten niks zeggen,kaviaarsocialisten,stevaert is hiervan het mooiste voorbeeld,zelfs zen gouverneurspost gaf ie op voor meer,meer,meer de soossen hebben niks meer met sociaal te maken

danny yde
yep, 20 jaar in de regering met als resultaat de laagste pensioenen in Europa !

karel
Hoe durven ze het nog maar aantehalen ,leiden die aancollectief geheugenverlies,DE LAATSTE 25jaar in elke regering gezeten en nog durven ze zoiets vertellen,man,man,man,niet miserie,maar droevig

de nieze
Jamma, ze beginnen nu pas aan hun eigen pensioen te denken, vooruitziend dat ze toch zijn. Hoe heten die beestjes ook al weer die bloed zuigen? Juist... da zijn ze.

Marc De Ridder
Heel simpel: voor een partij (SPa) die niet wil deelnemen aan een regering, moet men niet stemmen. Voor een partij die niet mag deelnemen (VB) moet men ook niet stemmen. Voor een partij die ons gebracht heeft tot de toestand waarin we ons nu bevinden (OVld) stemmen we ook niet. En voor diegene die het in 5 minuten gingen oplossen (CD&V) ook niet meer!

Frank Lammens
Kunnen ze die trut met haar dikke tetten en grote mond niet vervroegd op pensioen laten gaan, dan zijn we daar al vanaf.
nicolaszoon
Sinds ik jong was spelen de sossen bij verkiezingen op een viool met één snaar: de pensioenen. Nu ik oud wordt zie ik voor me het spookbeeld van heel weinig pensioen. Dus met ouder te worden: niet voor de sossen stemmen. Maar wie leest dit? WIe luistert naar wijheid?

a.griffon
Wat bedoelen ze met duidelijk plan? Zo duidelijk als het lege zilverfonds van Vande Lanotte? Wat bedoelen ze met betere pensioenen? Is 1 Euro meer al goed genoeg, of een belofte dat er een beter pensioen komt? En waar gaat het geld vandaan komen? Van de verkrampte en wegsmeltende ondernemers of uit belasting op arbeid? Zoveel decennia mee in de regering, de industrie gemelkt, de werkmensen opgezadeld met de hoogste belastingen ter wereld, geld versast naar Wallonië, en wat is ons pensioen vandaag?? Of gaat het geld komen van de immigranten die ons gingen verrijken?

Dirk
De tijd van leugenachtige beloftes is gekomen. Hoe kunnen we de goedgelovige, dwaze kiezer om de tuin leiden. Mocht het er ooit van komen (want wrijwel alle beloftes voor de verkiezingen worden niet uitgevoerd) dan zullen de sossen nadien wel akkoord gaan om de belastingen op de pensioenen te verhogen. Als men geeft pakt men het trug. De sossen zijn niet sociaal meer maar pakkers. Een nieuwe weg is de enig mogelijke. Weg met die kulpartijen (SP.A CD&V )-VLD) en stem nu eens allen voorgoed op een Vlaamse partij., zoals de N-VA. WEe moeten het met zijnn allen proberen
Eendracht maakt macht !!!
jimmy
Een vermogensbelasting en een belasting op kapitaal in plaats van de arbeider en de bediende uit te melken zal al heel veel oplossen. Het geld halen waar het zit ! Met dat geld kunnen de pensioenen ruim omhoog en eventueel de belasting op arbeid naar beneden.

steven
Wat houdt Gennez op de foto in haar hand vast?
T'is toch gene zak met geld ! Hebben ze niet alles verbrand ?
Lag het geld dan niet in de Willy zijne villa ? Had de Frank het bewaard? Mag hij daarom terug meespelen...
Neen het zijn crisanten ( Allerheiligenbloemen ) !

Dirk
@jimmy. Baas in eigen Vlaanderen en het geld stroomt !
De duurzame verworven rentes op spaarboekjes mogen niet
belast worden, daar is ieder mens de dupe van. We hebben er genoeg voor gewerkt en gezwoegd om dit zomaar te laten afpakken. Als je een huis(je) hebt is dit ook vermogen !

karel
Een ding weet ik met 100% zekerheid ,dat als dit apenland ooit gesplitst wordt ,we daar gene € cent rijker van gaan worden,dat wordt pretig geregeld ,onder de kameraden,zijnde alle partijen en bonzen,zonder uitzondering

a.griffon
Misschien denkt de SPa er aan om vermogensbelasting in te voeren, of de Tobin tax? Met een druk op de knop verhuist geld van een land naar een ander, van een werelddeel naar een ander. De kapitaalvlucht uit Vlaanderen zou immens zijn en zeker een Grieks scenario aanwakkeren. Bovendien geld dat verdwijnt komt zeer moeilijk of nooit meer terug. Pensioenen en sociaal beleid worden gecreeërd door gezonde economie en niet andersom.
Bedrijven die vertrekken zullen de vakbondschantage, de absurde wetjes en regelneverij, de wafelijzerpolitiek, en gelegaliseerde corruptie niet vergeten

jimmy
Het enige geld dat verdwijnt en niet op te sporen is, is ZWART geld. En wie heeft er ZWART geld ? Niet de gewone man. Een vermogensbelasting gecombineerd met veel betere en strengere controles van de belastingdiensten is de enige oplossing. Het bankgeheim is gelukkig ook stilaan aan het verdwijnen. Gedaan met sjoemelen en leven op de kap van de arbeiders en de bedienden !

a.griffon
Kortom, met de SPA verhogen altijd de belastingen. Enkele besparingsmogelijkheden om de pensioenen op te trekken:
split het land en de miljardentransfers naar Wallonië stoppen. Bespaar op 60 ministers , 600 parlementairen, een overbodige senaat, 10 overbodige gouveneurs, overbodig koningshuis, overbodige wafelijzerpolitiek, en al hun kabinetten, wagenpark, snoepreisjes onkostennota's. Op logge overheidsbedrijven, parastatalen, commissies en praatbarakken vol politiek benoemde figuren. Bespaar op immigratie op het asielhotel enz. enz...

a.griffon
En ook de geheimen en rekeningen van de vakbonden aan het licht brengen, de politieke corruptie en Het stoppen van het uitbetalen van werkloosheidsvergoeding en premies via vakbonden. Het uitbetalen van geld van de ziektekas door een neutrale niet partijgebonden staatsinstelling? het bankgeheim opheffen voor de vakbonden en politici, hoge ambenaren, magistraten en advocaten omdat zij open staan voor en blootstaan aan corruptie en handel met voorkennis?
Het geld, ook het verbrande, terug laten betalen dat ooit door de socialisten (en anderen) werd gestolen: Agusta, Omob, obussenaffaire...

stefaan
Nu de socialisten in de oppositie zitten na meer dan 25 jaar hebben ze plots ontdekt dat de belgische pensioenen de laagste zijn in Europa ondanks de hoogste bijdragen.Onze pensioenen zitten in de pocket van hun ingevoerd kiesvee!!!

a.griffon
@ Jimmy.
Nog van zwart geld gesproken. Wie klust er wat bij als het kan, en in het zwart? Wie wordt het liefst voor een deel uitbetaaald in onbelaste snoepjes? Om al die 'socialisten' in het zwart te kunnen betalen is er zwart geld nodig. Dus hoezo gewone mensen hebben geen zwart geld? Misschien zijn bijbaantjes asociaal omdat ze het mogelijk werk van anderen afnemen? Maar wil iedereen wel even veel werken? Ik ken er alvast genoeg die niet willen werken maar wel doppen en een zwart bijbaantje hebben. Zitten daar SPa kiezers bij Jimmy?

karel
gelijk ,anciaux bert juist(nieuws) uit volle borst d'internationale meezong,moet er toch menig vlaming die ooit op hem en zijn vader gestemd hebben,door de grond gezakt zijn van woede,wie stemt nog voor deze kameleon???

Jacky
Inderdaad Karel de "bertje" kon enkel nog bij de SPA gaan om zijn vel te redden en ook zijn centen !!!!! Dat is politiek, de vriendjes en de socialisten weten hoe het moet !

Dirk
De pensioenen verhogen met 200 Euro per maand.
Wie gaat dat betalen ? Gaan de sos-minsters hiervoor hun lonen verminderen ??? Bijlange niet u en ik gaan dit betalen
Gennez geneer u !!! De ene hand geeft en de andere pakt.
Hadden ze nu voorgesteld van de belastingen op pensioenen op te heffen ze zouden misschien meer indruk gemaakt hebben maar dan komen er andere verhoogde belastingen !
Stop dit zottekesspel en laat u niet beetnemen. Maak Vlaanderen vrij !!!

Johan Baeten
Ik zou Sp.a wel in een regering willen zien, maar ik stem niet op de Vlaamse socialisten.

Dalva de Oliveira
"Veel beloven, weinig geven doet de zot in vreugde leven" Al die leuke plannetjes kunnen alleen uitgevoerd worden, wanneer er geld voor is en dat betekent bezuinigen, want de belastingen zijn al de hoogste van heel Europa. Bezuinigen betekent eens de roskam door al die baantjesgasten halen. Zes i.p.v. 30 ministers met hun kabinetten, dienstauto's, pensioenen plus wat ze er nog bijstelen. Zulks zie ik de socialisten nog niet doen.

Grey
De titel van dit artikel is iets te lang "Sp.a niet in regering" is al meer dan voldoende.

Valere
Ach, hebben we dat al niet eerder gehoord tijdens vorige verkiezingen maar als het er op aankomt springen ze wel op de kar en der komt niks van hun beloftes.

Gladio VlaanderenDat wil elke partij beloven een beter pensioen . Deftig PENSIOEN enkel voor die effectief echt gewerkt hebben , dat is democratisch . Voor niemand geen uitzonderlijke privileges ook niet met een partijkaart .

lefis
Bedriegers! De staatschuld bedraagt nu al meer dan
332.843.519.628€ Bekijk de teller eens op de site van De Tijd

Geen opmerkingen: