Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

09 januari 2013

De stichting van Fabiola

Fabiola heeft voor haar erfenis een belastingontwijkende stichting opgezet die er moet voor zorgen dat haar nalatenschap niet belast wordt met hoge erfenisrechten.
Sinds de dood van koning Boudewijn in 1993 heeft Fabiola volgens de kranten een kleine 27 miljoen euro dotaties ontvangen, maar erfde ze ook nog van haar overleden echtgenoot. Zonder erfgenamen zouden de successierechten op haar fortuin oplopen tot 70 procent, maar de stichting helpt haar daaraan te ontkomen. 
Volgens de statuten, die al in het Staatsblad verschenen, heeft de stichting "Fons Pereos" vier doelstellingen. Zo wil ze haar familieleden bijstaan, historische en culturele werken van het koningspaar promoten, bijdragen aan de Astrida Stichting (en waarvoor dient de Astrida stichting eigenlijk echt?) van wijlen koning Boudewijn en katholieke instellingen een duwtje in de rug geven ( toch niet om schadevergoedingen aan slachtoffers van pedofielen te helpen betalen? Of om kinderen verder te indoctrineren met religieuze onzin en koekjesdozenromantiek van eigen makelij?)

De raad van bestuur bestaat naast Fabiola nog uit acht leden. (Ik zou wel eens willen weten....?) In geval van ontbinding gaan de fondsen naar de Astrida Stichting en een andere private stichting die de koningin in 1999 in Spanje heeft opgezet, luidt het nog.(Ja, en waar staat en dient die die echt voor?)

Jep, het zou toch wel schandalig zijn als al dat geld dat ze gekregen heeft van de belastingbetaler terug zou gaan naar de belastingbetaler ... (dixit Björn Roose)

 En dat allemaal op een ogenblik dat duizenden mensen hun baan verliezen, de afgrond in de begrotingen gaapt. Blijkbaar is ze ervan overtuigd dat het geld door de staat, die haar rijkelijk leven en erfenis mogelijk maakte en betaalde, in staat is om haar erfenis nuttig te besteden.
En hebben gewone burgers met een spaarboekje en wat bescheiden vastgoed ook al haar juridische en organisatorische mogelijkheden? Nee, gewone mensen betalen de volle pot ! Het is voor hen vaak nog veel duurder een stichting of constructie op te zetten dan de 70% erfenisrechten te betalen op geld bovendien dat ze met hard werken na de hoge belastingen overhielden, terwijl die gekroonde overbodigheden nooit belastingen moesten betalen en alles gratis ontvingen. Schande!
Als dit niet meehelpt de ogen van de operettemonarchisten te openen, dan weet ik het ook niet meer. 
Driewerf schande gewoon!!! 

Verwijzingen: http://www.hln.be/hln/nl/947/Royalty/article/detail/1559570/2013/01/09/Fabiola-richt-stichting-op-om-erfenis-te-regelen.dhtml 

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130109_009

http://www.sudinfo.be/638169/article/actualite/belgique/2013-01-08/exclusif-voici-le-testament-de-la-reine-fabiolaGeen opmerkingen: