Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

29 februari 2012

De toekomst hier: Permanente vrije tijd.


Geen verworven recht, maar diefstal van tijd, geld, rendement
“De werknemers van vier op tien Belgische bedrijven krijgen op hun werk geen toegang tot sociale media stond er vandaag in de kranten.” http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120228_235.
Dat staat er op een suggestieve manier geschreven, alsof dit het ontzeggen van een mensenrecht zou zijn, een inbreuk zou zijn op rechten die men als werknemer zou hebben om zich op kosten van de baas met allerhande spelletjes, toeters en bellen, die niets met het werk te maken hebben, bezig te houden. Alsof werkgevers maar zouden moeten toestaan dat dit tijdens de werkuren mag, en dan nog vaak met toestellen van, en op de rekening van de bedrijven, want in andere landen zou men het ook doen, nog meer zelfs.

Men hoort te werken op het werk, niet te tweeten, chatten, SMS’en, zijn privé e-mails lezen, youtubefilmpjes of porno te bekijken, een lief zoeken….. Iemand die daarmee bezig is mag van mij zijn baan inruilen voor permanente vrije tijd. Het is hier al zo erg gesteld met de vrijheden, eisen en verwachtingen dat samen met de neergaande productiviteit en de veel te hoge loonkost en belastingen, er  geen enkel bedrijf nog geïnteresseerd is om hier te blijven, tenzij het niet kan vluchten, of het een deurwaarders- advokaten- of accountantskantoor betreft..  Nee, dit land is economisch een onvruchtbare woestijn geworden waar niets meer kan groeien. De vakbonden en de overheid zullen nu zelf werkgever moeten worden zoals in de DDR. Jammer, maar ik vrees dat men de verkeerde kippen heeft geslacht en zal slachten: die die de gouden eieren leggen in plaats van de steriele hennen en de onproductieve hanen die het graan opeten.

Doe zo voort
Opdat het allemaal terug zou verbeteren zie ik slechts een weg, die van de snelle voorafgaande neergang omdat een neerwaartse spiraal langdurig pijnlijker is dan de snelle duikvlucht.
Daarom:
Blijven staken, betogen en bedrijven bezetten!
Blijven mensen importeren die niets kunnen maar wel kosten; blijven de lat in de scholen overal naar beneden halen zodat intelligentie, kennis en wijsheid geen weg meer vinden; blijven geld uitgeven dat niet geproduceerd wordt maar geleend! Want hoe sneller het grondig fout gaat lopen en alles kapot wordt gemaakt, hoe sneller mensen terug begrijpen dat vakbonden en regering niets verkoopbaar produceren, maar dat het geld, welvaart, bloei, en daaran gekoppeld welzijn, van ondernemers  en ondernemingen komen hoe sneller hier terug een plantje zal groeien.
De nucleaire winter komt eraan. Politici en vooral de vakbonden hebben met hun oorlog tegen de ondernemers de Groei en de Verwachting vernietigd. Er zal veel, zeer veel geduld, ijver en veel werk nodig zijn voor het hier terug vruchtbaar is.

Bye bye belgium
Ik zie al langer deze toekomst op ons afkomen. Inmiddels zijn heel veel van mijn  kennissen/vrienden ondernemers zijn hier al vertrokken, doen dat binnenkort of hebben al concrete plannen. Zij die wegtrekken zullen vele anderen, klanten, leveranciers , onderaannemers en concurrenten aanzetten om te vertrekken. Daarna volgen veel kleinhandelszaken omdat de koopkracht sterk afneemt. Nu al gaan deze laatste bij bosjes failliet en staat al meer dan 10% van de winkels leeg of in de definitieve activiteit.
Ook ikzelf en onze familie hebben zich hier al volledig met zijn investeringen en activiteiten teruggetrokken en zijn elders gaan investeren. Ik woon nog hier, maar mijn kinderen en een aantal van mijn familieleden waarschijnlijk binnen enige tijd niet meer. Echt, iedereen is het beu.

Mensen geloven het pas als het op TV  en in de krant komt, maar vandaag kwam het op TV en in de krant aan bod: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20120227_019
"
Bij bedrijven met 1 tot 5 werknemers zegt 25 procent te willen vertrekken, bij die met 6 tot 20 werknemers 35 procent en bij die met meer dan 20 werknemers 24 procent."
En "Amerikaans multinationals dreigen met vertrek uit belgië"
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120229_002

Ik durf nu al te zeggen dat dit aantal bij de producerende en technologische bedrijven veel groter is, en dat het geen dreiging is maar een feit.
Voor de slimme mensen moet niemand hier blijven want hier studeert iedereen voor advocaat, boekhouder, filologie en sociale wetenschappen. Niet exacte wetenschappen, en eigenlijk geen wetenschap. Bovendien is het niveau dat wordt afgeleverd bedroevend, en dat worden dan de leiders van de toekomst.
De export keldert het niveau en de reputatie van onze universiteiten en hogescholen achterna, terwijl elders het niveau klimt en de laatste knappe koppen door de bedrijven zullen gemotiveerd worden om ze overal naartoe te volgen, naar een echte toekomst zonder de vele idiote wetten en regels die creativiteit en ondernemerschap straffen en belasten. Naar een plaats zonder  duizenden politieke imbecielen, waar mensen blij zijn met de verbetering van hun lot, hun levensstandaard en die weten wie de gouden eieren legt.

Kroniek van de ondergang
Hier zal nadat de exodus van de bedrijven goed op gang is gekomen, met brandbommen worden gegooid en geroepen,getierd en gevochten, de kantoren van de laatste ondernemers die nog niet weg zijn aan diggelen geslagen zoals vandaag in Griekenland.  
Dan zal het einde van het economische tijdperk worden ingeluid met nog meer brood en spelen , festivals in elke stad, benefietconcerten en solidariteitsacties, betaald door de politici met uw laatste geld. Dan volgen misschien nog witte marsen en betogingen tegen de armoede vooraleer de eerste doden van honger dorst en ziekte worden weggedragen.
Een somber beeld?
Ja, tenzij u dit zelf snel verandert; want u bent het volk dat zijn leiders kiest, en zelf moet leren nadenken. 
Kom niet klagen dat ik jullie niet heb gewaarschuwd.

2 opmerkingen:

lucky9 zei

Als "Belfius"de ieuwe naam van Dexia wordt is er een nieuw wereldrecord voor het Guiness-book voor arrogante domheid.
Bel staat immers voor een ontaarde vorm van surrealistische nepkunst, en al helemaal niet voor belle-fleur want dat is vrouwelijk.
F staat voor PfFFF en FU en is alles behalve fideel noch vruchtdragend zoals in fuctis.
IUS daarentegen is exacht het tegengestelde van dat waarvoor Dexia staat en stond.

Als je het mij vraagt zou het Gemeentekrediet een veel betere e, historisch correctere naam zijn dan Belfius.

Alleen is het zo dat het geld van het gemeentekrediet nu in allemaal Parijs zit. De Oeso zit daar ook.

Doet dàt geen belletje rinkelen?

Fee zei

Het volk dat zijn eigen leiders kiest ??? Ja Antoine, kijk maar naar De Wever met zijn bende onbenullige volgelingen. De mensen zien in hem en zijn partijtje de nieuwe messias. Helaas zullen veel te laat hun ogen opengaan en weer zullen ze dan moeten zeggen: "we zijn weer gekloot, kameraden". Domme mensen, een dom volk dat niet denkt en niet uit z'n ogen kijkt, verdient niet beter dan een De Wever!