Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

08 oktober 2009

Oef zeg! Niemand raakte gewond

Somalische piraten hebben vannacht een Franse oorlogbodem aangevallen die zij hielden voor een koopvaardijschip. Het Franse leger zou meerdere piraten hebben ingerekend.De piraten voeren met twee bootjes en hielden in het duister de oorlogbodem La Somme voor een koopvaardijschip. De zeeschuimers openden het vuur met kalasjnikovs. De linkse multicullobby moet niet ongerust worden want er werd niet teruggeschoten.
De Franse oorlogbodem zette daarop de achtervolging in en kon één bootje vatten. Het andere kon ontkomen. Ontkomen aan een hoogtechnologisch oorlogsschip dat op 5 kilometer afstand een vlieg uit de lucht kan schieten, dat is pas nieuws!

Aan boord van de geënterde boot nam het leger vijf ongewapende mannen gevangen. Hadden de piraten dan raketakketaketakke geroepen en hadden de Fransen de kalasjnikovs ingebeeld? Niemand raakte gewond. (Oef zeg. Hoe hadden ze dat anders moeten gaan uitleggen op een militair tribunaal en bij hun achter zijn pik lopende president.
Geheel volgens het boekje en de wensen van de Kom Allemaal Naar Hier (KANH) beweging
(red.: Yes we KANH), kregen ze aan boord meteen bijstand van een linkse pro deo advocaat en mochten ze papieren invullen voor hun asielaanvraag en de eraan gekoppelde uitkering en bijstandswoning in Frankrijk.
Sommigen wilden liever naar belgië, omdat daar meer pampers ter beschikking liggen.
Dat kan natuurlijk ook. Het belgische fregat met een vrouwennaam waarvoor men ginds veel respect heeft, stoomt hun al tegemoet.
Vrouwen en kinderen van de piraten moeten zich geen zorgen maken, die mogen later overkomen. Piraat worden blijkt de snelste weg naar de beloofde landen.
Ze beloofden ons te verrijken, want ze kunnen goed schieten, tamtam en komedie spelen. Dat moeten ze toch kunnen om hier carrière te maken, niet?

Geen opmerkingen: