Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

23 september 2009

Waarom niet gewoon een straf

Beaucourt krijgt milde straf voor zware overtreding
woensdag 23 september 2009
Auteur: sdg, ima
Dokter Luc Beaucourt is woensdag door de politierechter van Turnhout veroordeeld tot een rijverbod van 30 dagen, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 550 euro voor een snelheidsovertreding enkele maanden geleden op de E34 in Lille. Hij werd daar geflitst tegen 174 km/u.De urgentiearts en pleiter voor een lage snelheid is er depressief van.
Ik heb er geen leedvermaak mee, want iedereen loopt wel eens tegen de lamp en wordt zo de koe die extra gemolken wordt om dit sprookjesland te "redden".
Waar we niets van horen is hoe vaak politici, en magistraten al op de bon geslingerd zijn voor verkeersovertredingen. Die moeten gezien hun grote aantal en het oerwoud verkeersborden toch ook eens tegen de lamp lopen? Of rijden die alleen maar op bekend terrein rond de kerktoren?
OK, OK, ik hoor het jullie al murmelen: " ze kennen de weg en de mensen om de boetes te laten verdwijnen"
Allez, denken jullie dat echt?

Geen opmerkingen: