Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

04 maart 2009

Om één of andere reden

De 25-jarige Jean-Jacques De Gucht,fils à papa, en al sinds 2007 senator, vertelt over zijn crash met zijn 4x4:" ‘Op een recht stuk op de E40, ergens in de buurt van Erpe-Mere, begon mijn auto om een of andere reden van zijn lijn af te wijken."
Om één of andere reden? Weet hij het echt niet? Zou het roekeloos en te snel rijgedrag kunnen zijn?

Zouden de 'onderzoeksjournalisten van de zelfbenoemde kwaliteitsmedia' eens geen getuigen en verkeersdeskundige ondervragen, of de chauffeur van de vrachtwagen?

Zou de familie De Gucht, allemaal juristen,met al hun voorkennis de constructeur van de 4x4 terreinwagen kunnen dagvaarden wegens constructiefouten of verborgen gebreken?
Misschien is het de schuld van de garage?
Of leed deze auto een eigen misterieus leven, waardoor hij naar een paragnost moet?


Maar het komt niet door Jean Jacques, want de De Guchts hebben het nooit zelf gedaan. Zijn moeder de politierechter weet hoe dat werkt. Zijn papa ook trouwens. Dat is nu eenmaal hun politiek.


Straks zit een pas afgestudeerde snotneus van 25 met pagekopje en een heuse vriendin in de banken van het parlement, gewoon, om zijn eigen verdienste, omdat hij intelligenter is dan alle andere zonen en dochters van onbekende families, omdat hij meer levenservaring heeft, omdat hij het gewoon verdient als pas ontgroeide puber een enorm salaris te verdienen.

De lijsttrekkersplaats of een baan als parlementslid of misschien wel minister, met bijhorende cumulpostjes, kan toch niet bestemd zijn voor een gewone mensen, al hebben die ook een universitair diploma. De zonen en dochters van Jan-met-de-pet horen zoveel geld niet te verdienen, ze weten trouwens met geld en macht niet om te gaan; daar moet je in geboren worden.

Om de vrouw van Herman De Croo in analogie even te parafraseren: tegenwoordig willen zonen van slagers en boerenpummels ook al advocaat worden, dat haalt toch de status van het beroep neer. De meesten spreken trouwens niet goed genoeg Frans.

Daarbij, er waren onvoldoende kandidaten om bovenaan de lijst te staan ( vond de top), of ze hadden een of andere erfzonde. Bovendien zonder steun van de top haalt men het toch niet in zijn hoofd om dat te willen zeker?

Maar begrijp toch mensen, Jean Jacques heeft een missie. Hij gaat wat doen voor de mensen, niet voor zichzelf hoor; en hij gaat belgië en de economie redden....en de belangen van zijn clan natuurlijk.

De snotneus kraamt al heel plechtige taal uit, krijgt al advies van experten over wat hij mag zeggen en wat beter niet gezegd wordt. Men kan toch niet verwachten dat hij alles al weet he.

Van zijn auto maakte hij alle een 'perd total', nu nog van Vlaanderen.

Hij is op zijn 25 jaar al meer op TV en in de media geweest dan menig hardwerkend parlementair als Felix Strackx van het Vlaams Belang bijvoorbeeld die al 15 jaar in het parlement zetelt maar door de kwaliteitsreporters stijl genegeerd wordt.
Daarom hieronder een foto van hem. JJ komt al te veel op TV.

En de Vlaming..., sliep hij voort?Er is dus een alternatief voor de huidige politiek.

Geen opmerkingen: