Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

28 december 2008

Uugh, wij zoeken een verrader.

Ik ben de fiere squaw van de "grote verkenner" die mee het land en de koning moeten redden om niet naar de eeuwige jachtvelden te vertrekken. Ik pas ondertussen op zijn koters, speel taxi, en hoop dat er volgend jaar een adellijke titel voor ons is weggelegd.
Ik heb gezegd
Uugh,

En ik ben de fiere verkenner, de echtgenoot van bovenstaande squaw, die ondertussen op mijn koters past.

De koning en het platvoetse Tsjevenvolk zullen mij eeuwig dankbaar zijn.

Er werd mij opgedragen een echt politiek beest te zoeken. Een met honderd hoeden en vele belangen in de grote Eu-dictatuur en vele raden van bestuur waar hij in ruil voor veel geld overal de Tsjevenpijp gaat roken.

Ik denk dat ik hem gevonden heb....

Hier is hij dan.... Het beest op het beest. En er moest zelfs niets aan gephotoshopped worden, enkel geknipt en geplakt.
Een droom van een vent voor het regime.
Uugh, ik heb gezegd.
Hiihaa,
Ik zit hier als oplossing al een tijdje te wachten tot ik word geroepen. Ik solliciteer nooit zelf, ik moet gevraagd worden.
Dan zal ik de zaken aanpakken,....als ze zich voordoen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.
Veelzijdige mensen zoals alias de loodgieter of het beest, die daar allelei mandaten, functies en voordelen moeten voor afstaan komen niet gratis, en niet zonder harde beloften voor wat erna komen gaat. Een opstapbonus, aandelenopties, een adellijke titel, zitjes in raden van bestuur, een hoog Europees ambt, iets voor mijn kinderen of kleinkinderen... daar valt allemaal over te discuteren.... Maar enkel tot juni dan.
En wat is hier nog aan toe te voegen.
Dat het met wat vlijerei ook nog Herman Van Rompuy kan worden. Die moet dan wel zijn bestbetaalde droomjob als parlementsvoorzitter laten varen. Marianne Thyssen zal hem wat dreigend op zijn partijloyauteit hebben aangesproken, en zeker al omdat ze eigenlijk tot het einde van de legislatuur willen (moeten) gaan. Vroegere samenvallende verkiezingen zouden een ramp zijn en een waar bloedbad bij CD&V aanrichten want het huiduige logge topzware politieke systeem van België is altijd goed geweest voor de CD&V. Waarom dan naar een eenvoudiger bestuurssysteem met slecht 8 à 10 ministers en 1 parlement.

Welke is de moraal van het verhaal?
Dat wanneer het niet lukt de Tjeven in juni een rammeling krijgen waar ze meer dan tien jaar niet goed van zullen zijn. Dat ze tienduizenden lucratieve postjes en mandaten zullen verliezen, hun enorme staf aan politieke medewerkers moeten afdanken, hun politieke dotaties zodanig inkrimpen dat ze misschien wel op bankroet afstevenen? Ze verliezen dan ook greep op de vakbonden, kunnen niet meer kwistig omspringen met subsidies en maatregelen waarmee ze hun achterban kopen. Kasten en kisten vol geheimen en rekeningen van de voorbije decennia komen dan in handen van anderen die niet zullen nalaten ze te gebruiken. Er zal dan blijken dat ze de titel Vlaams in hun naam helemaal onwaardig zijn, en dat ze echt christelijk zijn evenmin.
Voor de mensen, hahahaha, voor het tjevenvolk en de eigen baantjes ja.
Want wanneer men spreekt over:
politici moeten hun verantwoordelijkheid opnemen, we moeten een staatsman hebben, we zoeken een leider, dan bedoelt men in Laken en Wallonie steevast dat ze een Vlaamse verrader zoeken die de drie burgemeesters benoemt, Brussel uitbreid, de koning en zijn luizenfamilie gerust laat, niet raakt aan de miljardentransfers, de taalgrens naar het noorden opschuift, een corridor met Brussel goedvindt, de splitsing BHV terugdraait, iemand die de federale regering wilt versterken, terug een nationale kieskring installeert, de grootste bank verkoopt aan Frankrijk en Nederland voor een prijsje, het Vlaams Belang verder verkettert en vervolgd...., het gerecht daarvoor desnoods beïnvloedt, omkoopt of afdreigt!
Daarom en daarvoor zoekt men een Vlaming en geen waal, zodat men later kan zeggen dat de Vlamingen het zelf voorstelden, ermee akkoord gingen of minstens hun protest niet hebben geuit. En zo'n verrader zal er wel gevonden worden, tenzij wij alert blijven, van ons laten horen, onze democratisch recht en ons recht als volk opeisen.
Dat zijn de grote redenen dat het Vlaams Belang angstvallig geweerd wordt. Zij zijn de enige partij die er effectief voor gezorgd hebben dat de taalgrens niet in Antwerpen ligt, dat onze kinderen morgen onze taal nog kunnen en durven spreken zonder als fils et filles de paysans Flamands te worden behandeld.
Als we fier mogen en kunnen zijn dat we Vlaming zijn, en dat er geen vierkante meter grond meer van het Vlaamse territorium wordt afgeknabbeld, dan hebben we dit aan het Vlaams Belang te danken. Zonder hen hadden de andere partijen nooit Vlaams in hun naam gebracht en hadden we al lang een algemene, onherroepelijke overgave getekend.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Antoine,
Zoek niet verder naar een verrader, immers, de triestige werkelijkheid heeft Uw artikel reeds ingehaald.
De postjespakkers staan op iedere site van de kranten reeds lachend te pronken alsof ze willen zeggen: "We hebben het kiesvee weeral lekker bij hun pietje"
Doch, laten we de beslommeringen voor een paar dagen opzij schuiven en eens de kalender bekijken.
Daarom bied ik U, en de Uwen, mijn oprechte,allerbeste nieuwjaarswensen aan. (idem voor àl degenen die Uw blog genegen zijn)
Neem het er maar eens goed van; schol !
Victor VV