Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

26 februari 2016

De vele methodes van het terrorisme


Terrorisme moet niet steeds met een Kalasjnilov of een bom gebeuren.
Een betonblok op de sporen kan net zo dodelijk zijn, en is minder gevaarlijk voor de pleger van de aanslag.
En wat gaan politie en justitie daar aan kunnen doen? Elke kilometer een agent plaatsen?
Machteloos staat de overheid die ons moet beschermen.
Want de vijand is nu overal.
Het is dus wachten op het tellen van de nieuwe doden en de begrafenis- en herdenkings-ceremonies geleid door de politici.
We mogen blij zijn dat de terroristen nog dommeriken zijn. Ik zou hier een aantal scenario’s kunnen neerschrijven, maar ik wil ze absoluut niet op ideeën brengen.Stel je voor.
Maar zouden de overheden ook al ‘worst case’ methodes en scenario’s kennen?


Betonblok op sporen doet Eurostar bijna 

ontsporen

za 20/02/2016 – 17:21 Alexander Verstraete http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2578133
In Ath is een hogesnelheidstrein van Eurostar bijna ontspoord nadat hij in aanraking was gekomen met een betonblok dat op de sporen was gelegd. Niemand raakte gewond. Het gerecht voert een onderzoek.
Het incident vond gisteren plaats in Ath in de provincie Henegouwen. Een hogesnelheidstrein die onderweg was van Londen naar Brussel botste omstreeks 11 uur op een betonblok. Dat was door onbekenden met opzet op de sporen gelegd. Om die te bereiken hadden ze een gat in de omheining geknipt.
Belga
Hoewel een dergelijke aanrijding tot een ontsporing kan leiden, gebeurde dat gelukkig niet. De trein had 450 passagiers aan boord, maar niemand raakte gewond. “Het toestel reed op het ogenblik van de aanrijding aan driehonderd kilometer per uur”, zegt Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel.
“De treinbestuurder is nadien beginnen af te remmen en kon de trein enkele kilometers verder tot stilstand brengen. Na onderzoek kon de trein met een vertraging van vijf uur verder rijden. Het gaat om een kwaadwillige daad die wij betreuren.”
Het parket van Doornik heeft een onderzoek geopend. Infrabel zelf dient een klacht in. Volgens sommige bronnen zijn vier verdachten opgepakt, maar het parket geeft pas maandag meer informatie.

Geen opmerkingen: