Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

21 februari 2016

Op beide wangen


Op een goede dag, maar te laat, zullen de Jezus-Gutmenschen ontdekken, dat ook op de andere wang die ze zullen tonen, er keihard zal geslagen worden.
Laat me toe dat dan hun verdiende, immanente straf te vinden, en eens hartelijk met die bende debielen te lachen.
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-brugge/al-meteen-klacht-over-vluchtelingen-in-kerk-a2619472/
BUURTBEWONERS BELLEN POLITIE VOOR OVERLAST VAN ‘FEESTJE VAN ILLEGALEN’

Al meteen klacht over vluchtelingen in kerk

Twee agenten gaan de kerk binnen na een klacht over 'een feestje van illegalen' in de Stella Mariskerk. - Jan Van Maele
Twee agenten gaan de kerk binnen na een klacht over ‘een feestje van illegalen’ in de Stella Mariskerk. – Jan Van Maele
Pastoor Fernand Maréchal heeft vorige nacht opnieuw een 20-tal vluchtelingen laten overnachten in de Stella Mariskerk in Zeebrugge. “Het zijn toch geen beesten die in de vrieskou moeten slapen?” Enkele uren later kreeg de politie een eerste klacht binnen van buurtbewoners. “Blijkbaar was er een feestje aan de gang”, zegt burgemeester Landuyt.
Pastoor Fernand Maréchal in de Stella Mariskerk waar een twintigtal vluchtelingen gisteren overnachtten. - Benny Proot
Pastoor Fernand Maréchal in de Stella Mariskerk waar een twintigtal vluchtelingen gisteren overnachtten. – Benny Proot
Pastoor Fernand Maréchal liet een maand geleden op eigen initiatief illegalen overnachten in de Stella Mariskerk, die iets verder ligt dan de Sint-Donatuskerk en de pastorie. Na ruim een week moest hij met pijn in het hart de deuren van de Stella Mariskerk sluiten. “Onder druk van het Brugse stadsbestuur”, briesten vrijwilligers toen. Maréchal zette gisteren evenwel opnieuw de deuren van de Stella Mariskerk open. “Wat kan ik anders doen? Het zijn toch geen beesten die in de vrieskou moeten slapen?”, zegt de pastoor. Een twintigtal illegalen bracht zo vorige nacht door in de kerk. “We beginnen met één nacht”, zegt Maréchal. “De komende dagen zien we dan wel verder.” De vreugde was gisteren echter van korte duur. Al tijdens het uitdelen van nieuwe slaapzakken kwam het tot een aanvaring tussen vrijwilligers en verontwaardigde buurtbewoners. De discussie liep hoog op en eindigde uiteindelijk met een klacht bij de politie.

Geen opmerkingen: