Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

29 augustus 2015

Snel een nieuw woord bedenken voor woonwagenbewoners !!

'Woonwagenbewoner' krijgt straks een nog slechtere connotatie dan 'zigeuner'. En wat gaan de knuffelaars van rondreizende criminelen, superdiversiteit en verrijkers (al zou ik niet weten waarmee), dan als naam moeten bedenken? Hun slechte reputatie , die hebben ze toch geheel zelf verdiend?!
Slechts 60 man tuig van de richel kon alles ongestraft plat leggen en heel veel schade aanrichten. Er was wel heel wat laffe politie 'aanwezig', maar er is niet ingegrepen. Er is dus ook geen melding te maken van incidenten tussen politie en manifestanten. Stellen jullie zich eens zulk een manifestatie voor van tegenstanders van deze verrijkers en rondreizende dievenbendes? De politie zou EN aanwezig zijn, EN hard hebben ingegrepen; iedereen opgepakt en via justitie iedereen kaal geplukt dar de volgende generaties het nog zouden voelen. Er is maar een ding dat de overheid goed verstaat: dat is de bereidheid van betogers 
om veel geweld te gebruiken.

Franse snelweg geblokkeerd door woonwagenbewoners

In Frankrijk werd de A1, één van de drukste autosnelwegen van het land, vrijdagnacht ter hoogte van Roye (departement Somme) geblokkeerd door een zestigtal woonwagenbewoners. De blokkade volgt op de dodelijke schietpartij deze week in een naburig woonwagenkamp. De manifestanten eisen dat de zoon van één van de slachtoffers van de schietpartij diens begrafenis kan bijwonen. De zoon zit nu, voor andere feiten, opgesloten in de gevangenis.
De woonwagenbewoners hadden even na 21.00 uur banden en paletten in brand gestoken, ter hoogte van de péage van Roye. Het verkeer was in beide richtingen geblokeerd, met lange files tot gevolg. Heel wat toeristen die terugkeerden van vakantie zaten geblokkeerd. De manifestanten waren ook uitgerust met kettingzagen. Bomen werden omgezaagd en op het vuur gelegd.
Er was heel wat politie aanwezig. Er is geen melding van incidenten tussen politie en manifestanten.
In een woonwagenkamp in Roye kostte een schietpartij dinsdag vier mensen het leven.Bron: Belga

Geen opmerkingen: