Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

19 augustus 2015

Echte mannen worden geen politieagent meer


Geplaatst op Nageltjes.be op  door

Antwerpse politie start eigen ‘televisiekanaal’

Daar zaten we nog op te wachten nu de Kampioenen (eindelijk) ten einde loopt.

politiecartoon

Zou de politie van Antwerpen zich niet beter bezig houden met het opsporen en gevangenzetten van criminelen, terroristen en illegalen. Werk genoeg, en de taak waarvoor ze zijn opgericht en betaald worden door de belastingbetaler. Massaal geld verkwisten om er slechte Comedy Capers filmpjes mee te draaien is het enige waar ze in zullen slagen tot groot jolijt van grappenmakers en cartoonisten. Zich belachelijk maken zou het laatste moeten zijn dat de manschappen zich moeten laten welgevallen. Ze worden al verplicht mee te doen aan de gay-pride en het bezoeken van moskeeën, en nu dit.

848b30ccb90ed6db93f48859a6f4c67b-1400338777

Echte mannen worden geen politieagent meer. Dat is meer en meer een beroep voor politiek correct opgeleide dweilen geworden. Niet de burger wilt dit; die wil steeds vaker niets meer. Die slaapt, ongeïnteresseerd en zich machteloos wanend, verder tussen de bomen waarin hij het bos al lang niet meer ontwaart. Of hij rebeleert en vindt zich slechts met enkelen op de barricade, voor welk keuze hij een zwaardere prijs moet betalen dan een echte crimineel.
De politici, justitie en de politie- en legerleiding hebben het allemaal in de sacoche. Ze kunnen doen wat ze willen zonder dat er een dreigend protest klinkt. De steden organiseren hun volgende feesten en spelen. En nu hun docusoap.
Op momenten als vandaag, na het lezen van het nieuws van de dag, benijd ik de moslims om hun succesvolle strijdvaardige en massale mobilisatie en protesten, zelfs voor een spotprent .

http://www.gva.be/cnt/dmf20150731_01800209/antwerpse-politie-start-eigen-televisiekanaalAntwerpse politie start eigen ‘televisiekanaal’
Wouter Bruyns verruilt VTM om aan de slag te gaan voor de Antwerpse politie.Foto: vtm het nieuws

Een ‘newsroom’ en ‘crisis televisie’, dat zijn de nieuwe projecten van de Antwerpse lokale politie. Een team zal filmpjes maken voor intern en extern gebruik. De stem van Wouter Bruyns lijmt alles aaneen. Bruyns verlaat daarvoor VTM.

Maar de politie bekijkt ook of bepaalde filmpjes nuttig kunnen zijn voor de burgers in Antwerpen. “Bijvoorbeeld filmpjes met preventietips”, aldus Bastiaenssens.
Ook zou het team filmpjes kunnen maken voor het politiepersoneel. “Bijvoorbeeld als er nieuwe werkwijzen ingevoerd worden”, aldus Bastiaenssens.
Het beeldmateriaal dat voor extern gebruik is, zal op het YouTube-account van de lokale politie worden geplaatst.
Het ‘televisieteam’ van de lokale politie kan binnenkort een collega met heel wat ervaring verwelkomen. VTM-journalist Wouter Bruyns, die bij de commerciële zender het nieuws uit de regio Antwerpen verzorgde, laat na acht jaar de nieuwsdienst achter zich. Bruyns zal zich, al minstens de komende twee jaar, op het nieuwe project van de Antwerpse politie storten. Zijn gezicht zal waarschijnlijk minder op het scherm te zien zijn, maar de kans is reëel dat hij de stem van de politiefilmpjes wordt.

Geen opmerkingen: