Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

31 januari 2009

Fuck the system

Ik stond te wachten aan een verkeerslicht in Mechelen wijk Nekkerspoel en las voor mij een zwarte grafitti op een muur: " Fuck the system".

Meteen vroeg ik me af welke etter dit zou hebben geschreven.
De conclusie : waarschijnlijk iemand die door het systeem dat hij aanvalt in leven wordt gehouden., en dit niet meer waardeert door dank u te schrijven maar fuck you.
Iemand die bij gratie van het systeem gratis naar school kan, via honderden vangnetten wordt behoed, een haast gratis gezondheidssysteem ter beschikking heeft, een levenslange werklozensteun een OCMW uitkering of een pensioen.

Als ik die slogan eens als belastingbetaler zou schrijven, dat zou nog te begrijpen zijn,want voor ons is het systeem alles behalve vriendelijk. Niet alleen werken wij ons hele leven al meer dan gemiddeld als dwangarbeiders zes dagen op zeven, moesten gestresseerd onze kinderen vaak missen, betalen we de volle pot voor alles en nog wat bovenop de schandalig hoge belastingen en kosten; worden we daarinboven al geruime tijd bestolen om dat soort etters tevergeefs een opleiding proberen te geven, ze te begeleiden, te logeren, ze geld toe te stoppen dat ze niet hebben verdiend, en wellicht nooit zullen verdienen, of ze positief te discrimineren.
Of denken die soms dat wij ons werk kregen? Werk krijgt men niet, dat moet men verdienen, elke dag opnieuw.
Fuck the system? Het systeem was nog nooit in de geschiedenis zo goed voor mensen die hulp terecht nodig hebben, maar ook voor de profiteurs, gelukzoekers en waardeloze individuen als deze grafittispuiter voor wiens vandalisme ik straks nog eens moet betalen voor het verwijderen van de grafitti. Als men de profiteurs eens elimineerde uit het circuit, dan bleef er meer over voor onze mensen die het echt nodig hebben.

Geen opmerkingen: