Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

30 maart 2007

Incompetente rebusprutsers


De haast waarmee men een nieuw verkeersbord voor vrachtwagens heeft ingevoerd doet me vermoeden dat een politiek doelpunt moest gescoord worden door de SPA ministers van verkeer ( Landuyt) en immobiliteit ( Van Brempt) zo net voor de verkiezingen. Wat blijkt; al die "slimme" en vetbetaalde "specialisten" en politici hadden de rebus verkeerd geschreven ha ha ha ! Als zij al niet een rebus van de eerste keer juist kunnen schrijven, wat zegt dat dan over die grote leiders met een universitair diploma, en wat mag men dan verwachten van de chauffeurs die dit voor hun wielen geworpen krijgen?
Men verwacht van die mensen dat het goede puzzelaars en rebuslezers zijn. De vele buitenlandse chauffeurs begrijpen er vaak niets meer van.
Om de haverklap duiken er nieuwe pictogrammen en afkortingen op.
Bij het bos verkeerspalen komt er weer eentje bij, en ze zijn dus zoals blijkt niet steeds tijdig en juist interpreteerbaar, zoals dit het geval is voor meerdere signalisaties en verkeerstoestanden.
Bovendien gaan we (volgens de Europese gedachte?) in de richting van elk landje zijn eigen standje, elke minister zijn eigen bordje en wetje.
Incompetente prutsers noem ik dat.

Geen opmerkingen: