Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

16 juli 2015

Leve de onvoorzichtige koeien!


Zozo, volgens de journalisten en de tour kan een koe onvoorzichtig zijn.
De renners die daar tegen hoge snelheid doorzoeven niet?
Dat maakt eigenlijk dat de koe meer intelligentie wordt toegedicht dan de renners.
Maar eigenlijk is dit toch een van de beproevingen die ze ondergaan, het gevaar, de uitputting en de strijd die ze leveren om te winnen? Net zoals glibberige kasseien, de hitte, scherpe bochten, overwegen, valpartijen enz… toch?
Als die hindernissen, gevaren uitputtingsslag er niet waren, dan was er toch niets interessant meer aan en konden de commentatoren en journalisten toch over niets meer lullen, tenzij misschien over of er nog iemand een biefstuk in zijn broek steekt.
Dus namens de wielerfanaten, de krantenverkopers en sportjournalisten
Dus leve de onvoorzichtige koeien!
Meer van dat!
Breng ik nu snoodaarts op ideeën om het nog wat spannender te maken?
“Onvoorzichtige koe veroorzaakt bijna crash in de Tour” (sic)
Warren Barguil beleefde de schrik van zijn leven toen hij in volle afdaling van de Tourmalet plots werd geconfronteerd met een horde loslopende overstekende koeien. De Franse wielrenner kon een crash maar op het nippertje vermijden.
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20150715_01777932/onvoorzichtige-koe-veroorzaakt-bijna-crash-in-de-tour

Geen opmerkingen: