Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

09 juli 2015

Dank zij Putin een heterovlag.


Als de holebi- transgender en mixed gender bewegingen een vlag hebben, dan mogen de hetero's dat ook. Ik ben ook voor het traditionele gezin. en tegen het hebben of adopteren van kinderen in een andere samenstelling dan met/uit man-vrouw . Dat er nu eenmaal natuurlijke afwijkingen voorkomen accepteer ik wel, niet dat dit een haast gepropageerde/bejubelde toestand is, ze automatisch dezelfde rechten claimen/krijgen, ja zelfs voorrechten krijgen, en dit door iedereens strot duwen door misbruik van medische technologie. De gekste situaties en verbouwingen komt men al tegen. Het effect op kinderen blijkt iedereen worst te wezen, en men ontlokt daarvoor uit een kindermond makkelijk positieve commentaar om hun 'gelukkige toestand' te illustreren. Je kunt kinderen die niet te kiezen hadden alles laten zeggen. Wanneer een heterorechtenclub, een heterorechtencommissaris? We hebben dank zij Putin nu toch al een heterovlag.

En heus ik schrijf dit niet uit onwetendheid of vanuit een religieze overtuiging of achtergrond. Ik ben namelijk zoals u wellicht al weet atheïst.

Verenigd Rusland, de partij van de Russische president Vladimir Poetin, heeft een "heterovlag" voorgesteld als eerbetoon aan het traditionele gezin. "Dit is ons antwoord op het homohuwelijk", zegt de topman van de partijafdeling in Moskou.
De vlag is vanavond officieel voorgesteld tijdens een bijeenkomst in Moskou naar aanleiding van de Dag van het Gezin, Liefde en Trouw die elk jaar op 8 juli in Rusland wordt gevierd. Op een blauw veld staan op de vlag een vrouw en een man afgebeeld die samen drie kinderen bij de hand houden. #EenEchtGezin luidt de bijhorende hashtag.
"Dit is ons antwoord op het homohuwelijk dat spot met het concept van het gezin", zegt Andrei Lisovenko. Hij is de leider van de lokale afdeling van Verenigd Rusland in Moskou. "We moeten waakzaam zijn voor homokoorts en we moeten de traditionele waarden in ons land verdedigen."
Het contrast met de Amerikaanse autoriteiten kan niet groter zijn. Toen eind vorige maand het homohuwelijk in de hele VS legaal werd, reageerde president Barack Obama euforisch en liet hij het Witte Huis in de kleuren van de regenboogvlag oplichten.
Homoseksualiteit is an sich niet verboden in Rusland. Een wet uit 2013 verbiedt wel het "promoten" van "niet-traditionele" seksuele relaties bij minderjarigen.
Origineel is het ontwerp alvast niet. Critici merken op dat de vlag opvallende gelijkenissen vertoont met die van La Manif Pour Tous, de beweging die in Frankrijk tegen het homohuwelijk is gekant. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2386840

Geen opmerkingen: