Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

12 juli 2012

Wie is Carbapenemase Entero?


Nee, het is niet Scott 3, maar een bacterie, en ik kan er geen zielige foto van tonen, wel dat ‘hij’ al goed blijkt te zijn ingeburgerd. 

Ook deze passagier reisde als verstekeling mee met diegenen die ons kwamen verrijken. We hebben er nu weer een dodelijke bacterie bij.
Science fictionromans indachtig lijkt het tot een biologische oorlogsvoering te zullen komen. In plaats van met een bommengordels, op het vliegtuig stappen, met een ziekte of een bacterie.
Eén gram hasj of TNT heeft men zo ontdekt, maar dit is andere koek, en niet moeilijk om te verspreiden. Men kan er al mee beginnen in het vliegtuig: zo gaat het wat sneller. Het is een goedkoop middel, efficiënt en actief zolang de dragers of de besmetten in leven blijven. Bovendien vreet het aan de sociale zekerheid en de economie van een land. Eerst dachten naïevelingen dat enkel in films met slechteriken zulke scenario’s zouden voorkomen.
Bedenk:Ook Man on the Moon van J. Verne, 1984 van G.Orwell, zijn werkelijkheid geworden. Nu zijn alvast Farenheit 451 en Taxandria aan het spelen, en straks Soilent Green en Mad Max.
Leuk toch die geglobaliseerde wereld, open grenzen, iedereen welkom, en iedereen op reis naar het meest exotische en exclusieve plaatsje? 
Het wordt weldra de planeet van Allerzielen (R.I.P). Blijkbaar weten de bazen van de religieuze wereld wat dat betekent.

Geen opmerkingen: