Winston Churchil schreef :
'If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case: you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.'

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

23 juli 2012

Slechts een eerste klein ramadanbrandje

SINT-GILLIS - In de gevangenis van Sint-Gillis heeft er zaterdagavond een brandje gewoed. Dat bevestigt de woordvoerster van de lokale politie Marie Verbeke. Volgens de woordvoerder van de brandweer, Pierre Meys, was het vuur snel bedwongen.

Een van de gedetineerden had zijn matras in brand gestoken. Hij raakte lichtgewond aan de handen.

'Het begin van de ramadan vrijdag en de overbevolking in de gevangenis kunnen spanningen veroorzaken', aldus een vakbondsafgevaardigde van de gevangenis. 'Maar de gevangenis van Sint-Gillis kampt niet met specifieke problemen. De gedetineerde lijkt persoonlijke motieven te hebben gehad voor zijn brandstichting.'

Het brandje kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben. De gedetineerde is zelf een moslim en kon de ramadan niet aan en werd boos. Hij kon ook boos geworden zijn omdat de niet-moslims en cipiers te eten en drinken kregen tijdens de vastenperiode. Het kan ook zijn dat het om een niet moslim ging die boos werd omdat hij, om de moslimbevolking niet te provoceren ook geen eten kreeg tijdens de vasten. Een beetje naar analogie van de instructies die Mourreau in Molenbeek geeft aan de politie en stadspersoneel.

Een vraagje rijst bij mij:
Krijgen de niet moslims in de gevangenis ook halal eten voorgeschoteld, en er 's avonds voor de moslims nu ook een feestje als de zon is ondergegaan?

Ik heb gehoord dat enkele politici ervoor pleiten dat voortaan iedereen in zijn cel een schaap mag offeren op het einde van de ramadan en bij het suikerfeest?
Ik zal dat voorlopig maar afdoen als nonsens, al weet je tegenwoordig nooit.  

Oh ja is het tellen van het aantal afgefikte auto's in onze steden al begonnen? Het schijnt dat de banlieus van Parijs al op kop liggen.

Ik wil jullie nog het ramadan-artikel vertaald uit het Duits door collega blogger E.J. Bron, waaruit bovenstaande foto werd geleend, onder de aandacht brengen. Ik vraag me af wanneer dit ook hier zal plaatsvinden. Te merken aan de vooruitgang die hier dank zij de dhimmies kan worden geboekt, vast niet erg lang meer.


Saoedi-Arabië wil alle buitenlanders uitzetten die tijdens de ramadan niet meedoen aan het vasten

Saoedi-Arabië wil alle buitenlanders uitzetten die tijdens de ramadan niet meedoen aan het vasten

En het is alweer zover, de Mohammedanen zwelgen in hun islamitischeboulimie: ´s nachts teveel vreten, overdag vasten. Ook in onze vrije wereld eisen steeds vaker de onvrijen, de dhimmi´s, dat men in deze periode onderwerpend goed moet zijn voor moslims. Saoedi-Arabië gaat in zijn islamitische intolerantie en racisme tegenover anders gelovigen nog verder:
De Saoedische autoriteiten gaven vrijdag, de eerste dag van het eetstoornisfeest genaamd ramadan, een waarschuwing af aan alle niet-moslims die zich in het land bevinden om het niet in hun hoofd te halen in het openbaar te eten, te drinken of te roken tijdens de islamitische vastenmaand tot aan zonsondergang. Anders worden ze uitgewezen.
En de Arabieren bedoelen met zulke waarschuwingen om uitgezet te worden uiteraard iets heel anders dan de slappe Europeanen met hun hulpeloze “uitzettingswetten”, die, zoals bekend, niemand meer serieus neemt.
Ook buitenlanders moeten vasten.
Saoedi-Arabië geldt als een van de islamitische landen met de strengste religieuze regels. Tijdens de ramadan is het niet alleen voor Saoedi´s een door de staat opgelegde burgerplicht om zich aan het vasten te houden. Het Ministerie van binnenlandse Zaken wil ook niet-islamitische buitenlanders dwingen om zich aan de ramadan te houden.
De journalisten betreuren nog plichtbewust de sporters, die nu in Londen tijdens de Olympische Spelen moeten lijden.
En wij wensen alle ramadan-vastenden mogelijk veel duurzame geestelijke en lichamelijke gevolgen – in het optimale geval erin uitmondend dat ze de islam voor eeuwig afzweren.
Bron:
Auteur: Kybeline
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron

Geen opmerkingen: