En wat doet de regering?
Die zal nu de naturalisatie makkelijker maken, zodat vreemdelingen via die weg kunnen stemmen !
Dat is nu democratie zoals de EU bobo's dat invullen.
Ze zijn allemaal in de leer gegaan bij Sepp Blatter van de FIFA
Als de uitslag van een referendum niet de verwachtingen van de politici volgt, dan veranderen ze de regels en de wetten toch, zonder het domme volk.
En de Luxemburgers zullen dit slikken, zoals de Nederlanders en de Ieren dat deden toen hun NEE tegen de Europese grondwet werd genegeerd en die door hun politici door hun strot werd geramd.
Een democratie kan slechts als alle burgers mondig zijn, voldoende verstandig, participeren, en niet met zich laten sollen.
Wat wij kennen is niet beter dan de 'democratie' van Zimbabwe, en slechts een illusie.
Democratie kan niet blijven bestaan wanneer het volk niet bereid is het met met haar bloed te verdedigen. Democratie is voor mij en mijn medestanders een werkwoord, maar voor politici een dekmantel voor het verwerven van macht en rijkdom.
Laten wij ons door de politici vertellen wat goed is voor ons? Of gaan wij hen dat voortaan vertellen?
Laten wij ons door de politici vertellen wat goed is voor ons? Of gaan wij hen dat voortaan vertellen?
Immers: "Wij zijn het Volk !"
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2361758
zo 07/06/2015 - 22:38 Luc De Roy De Redactie
De Luxemburgers hebben zich in een referendum massaal uitgesproken tegen de drie voorstellen van de regering die op de tafel lagen: stemrecht voor buitenlanders, de verlaging van de stemgerechtigde leeftijd van 18 naar 16 jaar, en de beperking van de duur van het mandaat van ministers tot 10 jaar.
78 procent van de Luxemburgers volgde de regering echter niet en stemde tegen het verlenen van stemrecht aan niet-Luxemburgers. In het Groothertogdom heeft 46 procent van de inwoners niet de Luxemburgse nationaliteit. De grootste groep binnen die 35.000 vreemdelingen zijn de Portugezen, gevolgd door Fransen, Italianen, Belgen en Duitsers.
De regering zal nu de naturalisatie makkelijker maken, zodat vreemdelingen via die weg kunnen stemmen. Ook de oppositiepartij CSV is het daarmee eens en heeft al een wetsvoorstel in die zin ingediend.
Bij lokale en Europese verkiezingen kunnen niet-Luxemburgers overigens nu wel al deelnemen aan de stembusgang. Het verlenen van stemrecht aan niet-Luxemburgers zou de samenstelling van het electoraat grondig veranderd hebben: de niet-Luxemburgers zijn gemiddeld jonger dan de Luxemburgers, en een meerderheid van hen werkt in de privé-sector, terwijl veel Luxemburgers in de openbare sector werken.
Ook de twee andere punten van het referendum zijn verworpen: 81 procent stemde tegen de verlaging van de stemgerechtigde leeftijd van 18 naar 16 jaar, en 70 procent stemde tegen de beperking van de duur van het mandaat van ministers tot 10 jaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten